Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Bereidingen en recepten

Het geheime ingrediënt voor élk succesrecept? Vandemoortele natuurlijk! Ontdek hier welke lekkere én makkelijke gerechten je kunt bereiden met onze producten.

Filter op

Fris en eenvoudig: tomatensalade met gedroogde citroen en salie

In Italië weten ze het wel: een sappige tomatensalade smaakt áltijd. Heb je dus zin in iets verfrissend of wil je de zon op je...

Simpel en gezond: salade met quinoa en geroosterde bloemkool

Mag het na een uitbundig weekend wel eens wat gezonder zijn vandaag, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is...

Heerlijk zuiders: couscoussalade met butternut en feta

Hoewel deze couscoussalade misschien een winters tintje heeft door de butternut, is het ook een ideaal recept voor de zomer...

Broccoli met limoensaus - Brocoli à la sauce citron vert 

Lekker fris én gezond: broccoli met limoensaus

Broccoli is het hele jaar door te vinden in de winkel en smaakt dan ook tijdens elk seizoen. Zo kun je de groente verwerken in...

saté zalm asperges

Saté van gegrilde zalm met asperges

Wat is er nóg beter dan een sappig stukje vlees op de barbecue? Een verse moot zalm, heerlijk gegrild op het vel! Zelfs...

BBQ-papillot vongole

BBQ-papillot van vongole met chorizo en zeekraal

Het bekende Italiaanse gerecht spaghetti vongole ken je vast en zeker al. Maar venusschelpen zijn ook heerlijk op de barbecue in...

haloumi perzik spiesjes

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem...

Groentespiesjes - Brochette de légumes

Groentebrochette met krokante Ardense ham op de barbecue

De zomer staat synoniem voor BBQ-tijd! Nodig je vrienden uit, zet wat drankjes koud en verras hen met deze originele...

couscoussalade van broccoli en bloemkool - taboulé au chou-fleur et au brocoli

Couscoussalade van broccoli en bloemkool

In de zomer smaakt een heerlijke couscoussalade áltijd. Als bijgerechtje bij de barbecue of gewoon als luchtig hoofdgerecht....

pastasalade met asperges - salade de pâtes aux asperges

Pastasalade met asperges

Fan van asperges? Dan heb je ze waarschijnlijk al op Vlaamse wijze gegeten. Maar verwerkte je ze ooit al in een pastasalade? Een...

Steak tartaar met een twist - Steak tartare revisité

Steak tartaar met een twist

Als americain-fan ben je ongetwijfeld ook dol op steak tartaar – idealiter met een goeie portie frietjes erbij. Maar hoe maak je...

Gevulde aardappel met tonijn - Pommes de terre farcies au thon

Gevulde aardappel met tonijn

Aardappelen zijn op zich natuurlijk al heerlijk, maar voeg er een lekkere vulling aan toe en ze worden nog tien keer beter. Vul...

Kipsalade met stukjes appel - Salade de poulet aux morceaux de pomme

Kipsalade met stukjes appel

Hoewel sommigen er heilig van overtuigd zijn dat fruit niet thuishoort in hartige gerechten – lees: pizza Hawaï is heiligschennis...

verrassende vleessalade met tuinkers - salade de viande au cresson

Verrassende vleessalade met tuinkers

Een goeie boterham met vleessalade, dat smaakt altijd! Zeker als je de salade een beetje pimpt met tuinkers én voorziet van een...

Vissalade met avocado - Salade de poisson crémeuse à l’avocat

Smeuïge vissalade met avocado

Avocado’s zijn het afgelopen jaar enorm populair geworden. Niet verwonderlijk natuurlijk: ze zijn niet alleen erg lekker, maar...