Ingredients
Aantal personen 4
10
grote eieren
1
tl
azijn
55
g
Vandemoortele® Mayonaise met ei
Zwarte peper en zout
Brioche brood voor 4 sandwiches
Bereiding
- Breng een ruime pot water aan de kook met 1 tl azijn (dit helpt later bij het pellen van de eieren). Kook de eieren gedurende 10 minuten.
- Laat de gekookte eieren 5 minuten afkoelen in een ijsbad voordat je ze pelt.
- Snijd de eieren doormidden en scheid het eiwit van de dooier in twee aparte kommen.
- Meng de eidooiers met wat zwarte peper en zout en de mayonaise tot alles glad en romig is.
- Hak de eiwitten fijn en meng ze door het romige eiermengsel.
- Beleg telkens twee sneetjes brood rijkelijk met de eiersla en leg er gedurende 5 minuten een zwaar bord op.
- Optioneel: snijd de korstjes van het brood voor de authentieke look en geniet!