Zoek

Sando Sandwich met verse eiersalade

Benieuwd waarom Japanse Sando sandwiches zo populair zijn? Probeer dit recept met verse eiersalade en je zult de hype meteen begrijpen! Met slechts vier ingrediënten tover je een simpele sandwich om tot een smaakvol kunstwerk.

Echte Smaakmakers
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

10
grote eieren
1
tl

azijn

55
g

Vandemoortele® Mayonaise met ei

Zwarte peper en zout

Brioche brood voor 4 sandwiches

Bereiding

  1. Breng een ruime pot water aan de kook met 1 tl azijn (dit helpt later bij het pellen van de eieren). Kook de eieren gedurende 10 minuten.
  2. Laat de gekookte eieren 5 minuten afkoelen in een ijsbad voordat je ze pelt.
  3. Snijd de eieren doormidden en scheid het eiwit van de dooier in twee aparte kommen.
  4. Meng de eidooiers met wat zwarte peper en zout en de mayonaise tot alles glad en romig is.
  5. Hak de eiwitten fijn en meng ze door het romige eiermengsel.
  6. Beleg telkens twee sneetjes brood rijkelijk met de eiersla en leg er gedurende 5 minuten een zwaar bord op.
  7. Optioneel: snijd de korstjes van het brood voor de authentieke look en geniet!