Zoek
Salade de haricots verts, œufs et lardons

Salade met groene boontjes, ei en spek

Salade de haricots verts, œufs et lardons

Een frisse salade met een hartige toets, afgewerkt met de Vandemoortele Dressing Mosterd op Grootmoeders Wijze. 
Perfect voor een lichte lunch of diner.

Frisse Slaatjes
15 minuten

Ingrediënten

Aantal personen 2

1/2 rode ui

250
g

krieltjes

200
g

dunne groene bonen

6

plakjes ontbijtspek

1

Handvol walnoten

200
g

gekookte doperwten

2

eieren

Peterselie

Vandemoortele Dressing Mosterd op Grootmoeders Wijze

Bereiding

  1. Kook de krieltjes 12 minuten of tot ze gaar zijn. Halveer ze.
  2. Kook de bonen 5–8 minuten, giet af en spoel af met koud water. Kook de eieren tegelijk mee gedurende 5 minuten.
  3. Spoel de eieren met koud water en pel ze.
  4. Snijd de rode ui in fijne ringen en hak de peterselie.
  5. Bak het ontbijtspek krokant in een droge pan.
  6. Meng aardappelen, bonen, erwten, Vandemoortele Dressing Mosterd op Grootmoeders Wijze en peterselie in een kom.
  7. Dresseer met ui, spek, walnoten en gehalveerde eieren.