Zoek

Pittige wraps met tonijn

Zin in een gezond alternatief voor je lunch? Ga op een pittig smaakavontuur met deze tonijnwraps, geïnspireerd door de klassieke sushirollen. De spicy tonijn en de frisse waterkers zijn een match made in heaven, maar voel je vrij om te experimenteren met andere groenten. 

Echte Smaakmakers
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

200
g

tonijn in eigen nat (blik)

75
g

Vandemoortele® Mayonaise met ei

1
el

sriracha

1
lente-ui
1
rijpe avocado
1
kleine wortel

Waterkersblaadjes

200
g

bruine rijst 

4
volkoren wrap van 25 cm
2
el

rijstazijn

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed afkoelen. 
  2. Snijd de wortel in kleine reepjes (julienne). Verdeel de avocado in dunne plakjes en hak de lente-ui fijn. 
  3. Combineer de tonijn, mayonaise, sriracha en lente-ui in een middelgrote kom.
  4. Meng de rijstazijn onder de afgekoelde rijst in een kleinere kom.
  5. Verdeel een kwart van het tonijnmengsel over een wrap. Voeg vervolgens ook de rijst, waterkers, avocado-plakjes en wortelreepjes toe. Rol op en snijd de wrap in kwarten of in de helft. Herhaal met de resterende vulling en wraps.