Zoek

Panzanella met een twist

Vakantie op je bord. Probeer deze tradionele broodsalade met een twist die zijn oorsprong kent in de regio Toscane. Een perfecte maaltijdsalade voor warme zomerdagen, boordevol smaak en vitamines. Niet te missen!

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingrediënten

Aantal personen 2

4
el

Vandemoortele dressing Italian

4
el

Vandemoortele Multi-cooking Olie

400
g

kerstomatenmix

1

kleine ciabatta

1

knoflookteentje, gepeld

110
g

groene miniasperges

1

kleine rode ui

2

kleine Romeinse slaharten (little gem)

130
g

kalamataolijven, zonder pit

150
g

mozzarella

Basilicumblaadjes

2
el

witte balsamicoazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Doe de kerstomaten in een ovenschaal. Besprenkel met Vandemoortele Multi-cooking Olie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven, tot de tomaten openbarsten. Haal uit de oven, besprenkel met balsamicoazijn en werk af met gescheurde basilicumblaadjes.
  3. Snij de ciabatta in sneetjes en leg die in een ovenschaal. Besprenkel met Vandemoortele Multi-cooking Olie en kruid met peper en zout. Rooster gedurende 10 minuten samen met de tomaten, tot het brood krokant is. Besmeer elk sneetje brood met het knoflookteentje.
  4. Doe de asperges in een microgolfbestendig kommetje met een scheutje water en stoom tot ze beetgaar zijn (2 minuten op 900 W).
  5. Snij de sla in repen en de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de bol mozzarella in twee.
  6. Beleg elk van de bordjes met Romeinse sla, geroosterde kerstomaatjes, asperges, mozzarella en olijven. Werk af met Vandemoortele dressing Italian. Serveer met krokant brood en verse basilicumblaadjes.