Zoek

Steak-friet met braambessalade

Met deze Belgische klassieker kan je dag niet meer stuk.  Deze salade met sappige bramen voegen een heerlijke zoetheid toe. Probeer van deze kleurrijke en verfrissende salade. Laat het smaken!

Echte Smaakmakers
30 minuten

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele dressing Bearnaise

2

x 150 g steak

500
g

ongebakken frietjes

40
g

veldsla

1

kleine rode ui

125
g

braambessen

Bereiding

  1. Verwarm een friteuse of kookpot met Vandemoortele Frituurolie Original erin. Bak de frietjes tot ze krokant en lichtbruin van kleur zijn.
  2. Verwarm een pan met margarine en een scheutje olie naar keuze. Kruid de steaks aan alle kanten met zout en peper. Bak tot ze mooi bruin van kleur zijn en de juiste cuisson hebben. Laat de steaks 10 minuten in aluminiumfolie rusten.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringen.
  4. Schik voor iedere persoon veldsla, rode ui en braambes op een bord. Leg de steak erop, samen met de frietjes. Geef  er een potje Vandemoortele dressing Bearnaise bij.