Zoek

oliewijzer intro NL (do not delete)!

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

olie marineren
De juiste olie om te marineren

Door olie toe te voegen aan je marinade, krijgt je stukje vlees of vis niet alleen extra veel smaak, je voorkomt ook dat het uitdroogt én je kunt na het marineren meteen aan het bakken of grillen gaan. Heel wat oliën uit ons assortiment zijn prima geschikt voor je marinades. 

Olie voor koude bereidingen

5 olieën
Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor koude bereidingen van Vandemoortele zit je sowieso goed!

Olijfolie Extra Vierge

Vandemoortele olijfolie extra vierge - Vandemoortele huile d'olive extra vierge
De ideale manier om je warme én koude bereidingen af te werken? Extra Vierge Olijfolie van Vandemoortele® natuurlijk! Ontdek er hier alles over.

Pittige marinade voor gevogelte 

Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere voordelen.

Pittige chimichurrimarinade 

Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild vlees.

Eenvoudige vismarinade

Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te neutraliseren.