Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

olie frituren

Deze olie mag je gebruiken om te frituren

Elke olie heeft een eigen rookpunt en je kunt dus niet zomaar elke olie gebruiken om te frituren. Idealiter gebruik je oliesoorten met enkelvoudige of meervoudige onverzadigde vetzuren die arm zijn aan omega 3-vetzuren. Verder mag je je frituurolie ook maximaal tot 175 °C verwarmen. Ontdek hier welke oliën uit ons assortiment je kunt gebruiken om te frituren! 

Nieuw

Hou je het graag gezond, maar kan een gefrituurd hapje je wel smaken? Met de frituurolie Lekker...

Met Vandemoortele® Frituurolie Original ben je verzekerd van een heerlijk resultaat. Ontdek er hier...

Wil je graag frituren, maar zonder zware baklucht? Dan moet je Vandemoortele® Frituurolie Minder...

Feilloos maar evenwichtig frituren? Dat doe je met de Excellence Frituurolie van Vandemoortele®!...

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Ook lekker

Alle recepten
Zoete aardappelfrietjes - Frites de patates douces

Frietjes van zoete aardappel

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de...

Gefrituurde avocado - Avocat frit

Verrassend lekker: gefrituurde avocado

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en...

Gefrituurde olijven - Olives frites

Heerlijk hapje: gevulde en gefrituurde olijven

Olijven zijn op zich al een verfijnd aperitiefhapje, maar wist je al dat ze ook bijzonder veelzijdig zijn? Niet alleen heb je...