Zoek

oliewijzer intro NL (do not delete)!

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

olie frituren
Deze olie mag je gebruiken om te frituren

Elke olie heeft een eigen rookpunt en je kunt dus niet zomaar elke olie gebruiken om te frituren. Idealiter gebruik je oliesoorten met enkelvoudige of meervoudige onverzadigde vetzuren die arm zijn aan omega 3-vetzuren. Verder mag je je frituurolie ook maximaal tot 175 °C verwarmen. Ontdek hier welke oliën uit ons assortiment je kunt gebruiken om te frituren! 

Tempura van zoete aardappel

Knapperig finger food is altijd een hit bij jong én oud. Tempura, een typisch Japans gerecht, kan je op veel verschillende manieren maken.

Smeuïge guilty pleasure: gefrituurde Camembert

Als je helemaal gek bent op kaas, dan kun je vast ook niet weerstaan aan de heerlijke smeuïgheid van Camembert. Wat er nog beter is dan Camembert?

Verrukkelijk veggi: gefrituurde tofoe

Heb je al een paar keer tofoe geprobeerd, maar ben je er toch niet echt fan van? Dan moet je dit recept voor gefrituurde tofoe eens proberen!