Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

olie frituren

Deze olie mag je gebruiken om te frituren

Elke olie heeft een eigen rookpunt en je kunt dus niet zomaar elke olie gebruiken om te frituren. Idealiter gebruik je oliesoorten met enkelvoudige of meervoudige onverzadigde vetzuren die arm zijn aan omega 3-vetzuren. Verder mag je je frituurolie ook maximaal tot 175 °C verwarmen. Ontdek hier welke oliën uit ons assortiment je kunt gebruiken om te frituren! 

Nieuw

Hou je het graag gezond, maar kan een gefrituurd hapje je wel smaken? Met de frituurolie Lekker...

Met Vandemoortele® Frituurolie Original ben je verzekerd van een heerlijk resultaat. Ontdek er hier...

Wil je graag frituren, maar zonder zware baklucht? Dan moet je Vandemoortele® Frituurolie Minder...

Feilloos maar evenwichtig frituren? Dat doe je met de Excellence Frituurolie van Vandemoortele®!...

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Ook lekker

Alle recepten
Smeuïge guilty pleasure: gefrituurde Camembert

Smeuïge guilty pleasure: gefrituurde Camembert

Als je helemaal gek bent op kaas, dan kun je vast ook niet weerstaan aan de heerlijke smeuïgheid van Camembert. Wat er nog beter...

Heerlijk vegi: gefrituurde tofoe

Verrukkelijk veggi: gefrituurde tofoe

Heb je al een paar keer tofoe geprobeerd, maar ben je er toch niet echt fan van? Dan moet je dit recept voor gefrituurde tofoe...

Krokant en kruidig: gefrituurde kabeljauw

Krokant en kruidig: gefrituurde kabeljauw

In Engeland hebben ze fish and chips, in Nederland Kibbeling … Laat het duidelijk zijn: iedereen is gek op gefrituurde vis. Met...