Zoek

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

bakken en braden olie

Bakken en braden doe je met deze olie

Niet elke olie mag verhit worden, omdat elke olie zijn eigen rookpunt heeft. Je mag dus niet zomaar aan het bakken en braden gaan met alle oliesoorten. Hieronder ontdek je met welke oliën uit ons assortiment je zorgeloos kunt bakken en braden. 

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling...

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk!...

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Hou je van een iets gelere kleur? Dan is maïsolie ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Wist je dat koolzaadolie tot drie keer meer Omega 3 dan olijfolie bevat? De ideale aanvulling voor...

Op zoek naar een olie die geschikt is voor al je bereidingen? Vandemoortele® Multi-cooking Olie is...

Ook lekker

Alle recepten

Tomaat farci met bulgur en Parmezaanse kaas

Tomaat farci: traditioneel zijn dat tomaten gevuld met gehakt. Maar waarom niet eens een variant zonder vlees en boordevol...

aubergine-oven

Gegrilde aubergines met mozzarella

Wie zegt dat ovenschotels zwaar moeten zijn? Heerlijk boordevol groenten en zo gemakkelijk te maken. Lekker gekruid, je waant je...

Groene omelet met tuinkruiden

Niets zegt toch meer “lente” dan de heerlijke smaak van knapperig gebakken asperges? Verwerk de fijne groene asperges in een...