Zoek

oliewijzer intro NL (do not delete)!

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

bakken en braden olie
Bakken en braden doe je met deze olie

Niet elke olie mag verhit worden, omdat elke olie zijn eigen rookpunt heeft. Je mag dus niet zomaar aan het bakken en braden gaan met alle oliesoorten. Hieronder ontdek je met welke oliën uit ons assortiment je zorgeloos kunt bakken en braden. 

Winterse aperoplank met gelakte wortel en falafel van erwten

Niets gezelliger dan een winters aperomoment met kaarsen, muziek, een dekentje én warme hapjes.

Aardappel-erwtenrosti met kruidendip

Heb je nog een restje erwten in huis? Maak er deze lekkere variant op de gekende aardappeltosti mee. Heb je gasten?

Tomaat farci met bulgur en Parmezaanse kaas

Tomaat farci: traditioneel zijn dat tomaten gevuld met gehakt. Maar waarom niet eens een variant zonder vlees en boordevol groenten proberen?