Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

De juiste olie voor elk gerecht

Weet je niet altijd welke olie je kunt gebruiken voor een bepaald gerecht of een bepaalde bereidingswijze? Dat is niet verwonderlijk: er bestaan namelijk heel veel soorten oliën. Vandemoortele helpt je daarom graag op weg, door je een overzicht te geven van welke oliën ideaal zijn voor elke bereidingswijze.

olie koude bereidingen

Olie als smaakmaker in koude bereidingen

Voor koude bereidingen gebruik je het best oliesoorten met meervoudige onverzadigde vetzuren die rijk aan omega 3-vetzuren zijn. In ons assortiment vind je heel wat oliën om je koude gerechten op smaak te brengen. 

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk!...

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier...

Wist je dat koolzaadolie tot drie keer meer Omega 3 dan olijfolie bevat? De ideale aanvulling voor...

De ideale manier om je warme én koude bereidingen af te werken? Extra Vierge Olijfolie van...

Op zoek naar een olie die geschikt is voor al je bereidingen? Vandemoortele® Multi-cooking Olie is...

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je...

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Wist je dat Vandemoortele® Slaolie de ideale basis voor je vinaigrette is en een heerlijke...

Ook lekker

Alle recepten
Slaatje met forel - Salade à la truite

Slaatje met  forel 

Wist je dat forel familie is van de zalm? Van deze zoetwatervis vind je talloze soorten in Europa en Noord-Amerika. Elk met hun...

Slaatje tomaat crevette - Salade de tomates crevettes

Slaatje tomaat-garnaal 

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise...

Slaatje met aardbei -  Salade aux fraises

Slaatje met aardbei

Eet je aardbeien alleen met poedersuiker? Dan wordt het hoog tijd dat je dit zomerse recept eens uittest. De truc is om het zoete...