Zoek
Marinade voor gevogelte - Marinade pour volaille

Pittige marinade voor gevogelte 

Marinade voor gevogelte - Marinade pour volaille

Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere voordelen. Zo verteer je het vlees makkelijker, bewaart de kip beter én blijft je vlees stukken sappiger. Deze intense marinade maak je in een handomdraai klaar en kun je gerust enkele dagen in de koelkast bewaren. En ze is minstens even lekker met kalkoen of quorn!

Echte Smaakmakers
meer dan 60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

1
el

Vandemoortele® Multicooking Olie

1
el

honing

1
halve tl

donkere sojasaus 

1
snuifje

komijn 

1
snuifje

kurkuma 

1
snuifje

gemalen koriander 

1
kwart teentje

knoflook, fijngehakt of geplet

1
stukje

verse gember, fijngehakt

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Laat de kip minstens 3 uur (nog beter: de hele nacht) marineren.
  3. Bak het vlees naar smaak.

Twist

Ben je wel te vinden voor een pittige couscous? Gebruik de marinade dan om hem op smaak te brengen.
Couscous

Ook lekker