Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Pittige marinade voor gevogelte 

Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere voordelen. Zo verteer je het vlees makkelijker, bewaart de kip beter én blijft je vlees stukken sappiger. Deze intense marinade maak je in een handomdraai klaar en kun je gerust enkele dagen in de koelkast bewaren. En ze is minstens even lekker met kalkoen of quorn!

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 el
Vandemoortele® Arachideolie 
1 el
honing
1 halve tl
donkere sojasaus 
1 snuifje
komijn 
1 snuifje
kurkuma 
1 snuifje
gemalen koriander 
1 kwart teentje
knoflook, fijngehakt of geplet
1 stukje
verse gember, fijngehakt

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Laat de kip minstens 3 uur (nog beter: de hele nacht) marineren.
  3. Bak het vlees naar smaak.

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Ben je wel te vinden voor een pittige couscous? Gebruik de marinade dan om hem op smaak te brengen.

Ook lekker

Alle recepten

Pittige chimichurrimarinade 

Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild...

Citrusmarinade

Het geheim van een lekkere smaakmaker zit ‘m in de verrassende combinatie van ingrediënten. In deze marinade proef je het frisse...

Zuiderse marinade

Dé ster van de Italiaans keuken? Echte buffelmozzarella. Mozzarella is zonder twijfel de meest populaire kaassoort ter wereld, en...