Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Pittige chimichurrimarinade 

Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild vlees. De kunst is om de ingrediënten niet al té fijn te malen en het vlees er een nachtje in te laten rusten. Het resultaat? Een heerlijk stukje vlees met een onvergetelijke smaak. Een topper voor steak, ribbetjes en barbecuevleesgerechten.

Ingrediënten

Aantal personen 4

150 ml
Vandemoortele® Arachideolie 
1
sjalot
1 halve
rode paprika
1 halve
groene paprika
2 teentjes
knoflook
1
rode chilipeper
150 cl
witte wijnazijn
een handvol (verse) peterselie 
een handvol (verse) oregano 
zeezout & zwarte peper 

Bereiding

  1. Snij de sjalot en paprika in kleine blokjes. 
  2. Stamp de knoflook, peterselie, oregano en het chilipepertje fijn met een vijzel.  
  3. Meng de arachideolie met de wijnazijn, sjalot, paprika’s, peterselie, knoflook, chilipeper en kruiden.  
  4. Laat het vlees een nachtje in de marinade trekken (zet weg in de koelkast).
  5. Haal het gemarineerde vlees uit de marinade en laat op kamertemperatuur komen alvorens je bijkruidt met peper en zout.
  6. Grill of barbecue het vlees volgens je voorkeur. Serveer op een warm bord en werk af met de chimichurrimarinade.

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

De marinade is ook heerlijk bij ribbetjes. Voeg er gewoon wat bruine suiker aan toe en laat een nacht marineren. Bak de ribbetjes daarna 30 minuten op 180°C in de oven. Vergeet niet om ze regelmatig te bedruipen met de marinade!

Ook lekker

Alle recepten

Citrusmarinade

Het geheim van een lekkere smaakmaker zit ‘m in de verrassende combinatie van ingrediënten. In deze marinade proef je het frisse...

Zuiderse marinade

Dé ster van de Italiaans keuken? Echte buffelmozzarella. Mozzarella is zonder twijfel de meest populaire kaassoort ter wereld, en...

Knoflookmarinade

Knoflook is niet alleen een veelzijdig smaakbommetje dat oorspronkelijk vooral in de Franse en mediterrane keuken gebruikt werd,...