Zoek
Olijven in citrusmarinade - Olives dans la marinade d'agrumes

Lekker kruidige citrusmarinade

Olijven in citrusmarinade - Olives dans la marinade d'agrumes

Het geheim van een lekkere smaakmaker zit ‘m in de verrassende combinatie van ingrediënten. In deze marinade proef je het frisse van citroen, het fruitige van sinaasappel, het kruidige van rozemarijn en het pittige van Spaanse peper. Ideaal voor al je zuiderse aperitiefhapjes. Zo zijn olijven met deze citrusmarinade onweerstaanbaar. Je hebt even geduld nodig voor dit recept, maar geloof ons: het is het wachten meer dan waard.  

Echte Smaakmakers
meer dan 60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
el

Vandemoortele® Multicooking Olie

1
el

citroensap 

1

sinaasappel, in stukjes (schoongeboend maar niet geschild) 

2
takje

verse rozemarijn 

1

verse groene Spaanse peper, zonder de zaden en in dunne ringetjes gesneden 

eventueel: 1 à 2 stukken steranijs

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Meng de olijven door de citrusmarinade.
  3. Dek af en zet weg in de koelkast gedurende 12 uur.
  4. Roer het mengsel om en laat de olijven nog eens 12 uur verder marineren.

Tip: Om de smaak van de sinaasappel nog meer te accentueren, kun je 1-2 stukken steranijs toevoegen.

Twist

De marinade nóg meer smaak geven? Dat doe je door er wat extra zeste van citroen door te mengen.
Citroenzeste - Zeste de citron

Ook lekker