Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Lekker kruidige citrusmarinade

Olijven in citrusmarinade - Olives dans la marinade d'agrumes

Het geheim van een lekkere smaakmaker zit ‘m in de verrassende combinatie van ingrediënten. In deze marinade proef je het frisse van citroen, het fruitige van sinaasappel, het kruidige van rozemarijn en het pittige van Spaanse peper. Ideaal voor al je zuiderse aperitiefhapjes. Zo zijn olijven met deze citrusmarinade onweerstaanbaar. Je hebt even geduld nodig voor dit recept, maar geloof ons: het is het wachten meer dan waard.  

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 el
citroensap 
1
sinaasappel, in stukjes (schoongeboend maar niet geschild) 
2 takjes
verse rozemarijn 
1
verse groene Spaanse peper, zonder de zaden en in dunne ringetjes gesneden 
eventueel: 1 à 2 stukken steranijs

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Meng de olijven door de citrusmarinade.
  3. Dek af en zet weg in de koelkast gedurende 12 uur.
  4. Roer het mengsel om en laat de olijven nog eens 12 uur verder marineren.
Tip: Om de smaak van de sinaasappel nog meer te accentueren, kun je 1-2 stukken steranijs toevoegen.
Vandemoortele koolzaadolie - Vandemoortele huile de colza

Koolzaadolie

Wist je dat koolzaadolie tot drie keer meer Omega 3 dan olijfolie bevat? De ideale aanvulling voor al je gerechten dus! Lees...

Meer info

Twist

De marinade nóg meer smaak geven? Dat doe je door er wat extra zeste van citroen door te mengen.

Citroenzeste - Zeste de citron

Ook lekker

Alle recepten
Zuiderse marinade - Marinade méridionale

Zuiderse marinade met veel pit

Dé ster van de Italiaans keuken? Echte buffelmozzarella. Mozzarella is zonder twijfel de meest populaire kaassoort ter wereld, en...

Geroosterde aubergines - Aubergines grillées

Pittige knoflookmarinade

Knoflook is niet alleen een veelzijdig smaakbommetje dat oorspronkelijk vooral in de Franse en mediterrane keuken gebruikt werd,...

Marinade zalm - Marinade de saumon

Frisse oosterse marinade 

Soms hoef je het niet ver te zoeken om je in exotische oorden te wanen. Wanneer je je aan de Aziatische keuken waagt, ontdek je...