Zoek
Geroosterde aubergines - Aubergines grillées

Pittige knoflookmarinade

Geroosterde aubergines - Aubergines grillées

Knoflook is niet alleen een veelzijdig smaakbommetje dat oorspronkelijk vooral in de Franse en mediterrane keuken gebruikt werd, er worden ook heel wat gezondheidsvoordelen aan toegedicht. Tegenwoordig vind je knoflook dan ook in heel wat recepten terug, van kruidenboter tot marinade. En de sterke geur? Daar heb je geen last van als iedereen van dit gerecht smult!

Echte Smaakmakers
meer dan 60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

1
el

Vandemoortele® Multicooking Olie

4
teentje

knoflook, fijngehakt

peterselie 

2
el

honing 

peper en zout 

1

lente-ui

1

rode peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

  1. Snijd de aubergines in 2 helften en bestrooi met wat zout. Laat gedurende 30 minuten intrekken, spoel af met koud water en dep de aubergines voorzichtig droog. 
  2. Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten in een kom te mengen. Besprenkel hiermee de drooggedepte aubergines. 
  3. Bak de aubergines 25 à 30 min in de oven met de gesneden kant naar beneden. Draai de laatste 10 min om.
  4. Werk af met lente-ui en rode peper. 

Twist

Heb je nog wat marinade op overschot? Dan schaft de pot vanavond … pasta! De pastasaus kun je namelijk lekker op smaak brengen met het restje marinade.
Pasta

Ook lekker