Ingrediënten
Aantal personen 4
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een grote kom.
- Voeg stukjes vlees naar keuze toe.
- Laat minstens 1 uur marineren.
- Bak het geheel in een scheutje multicooking olie.
Gyros is een traditioneel Grieks vleesgerecht. De benaming komt van het Griekse woord ‘guros’ wat ‘ronddraaien’ betekent. Net zoals döner kebab wordt gyros immers op een spies geroosterd. Welk vlees je ook kiest – kip, varkens, - lams- of rundvlees – het geheim van een lekkere gyros zit ‘m in de marinade. En die is helemaal niet moeilijk om te maken! In dit recept gaan we aan de slag met kalkoen.
Aantal personen 4
Hoewel de naam van het recept ‘gyrosmarinade’ is, hoef je niet per se gyros te gebruiken. Zo laten ook aardappelen zich prima combineren met de marinade!
Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te...
Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere...
Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild...