Zoek
Gyrosmarinade - Marinade gyros

Lekker kruidige gyrosmarinade 

Gyrosmarinade - Marinade gyros

Gyros is een traditioneel Grieks vleesgerecht. De benaming komt van het Griekse woord ‘guros’ wat ‘ronddraaien’ betekent. Net zoals döner kebab wordt gyros immers op een spies geroosterd. Welk vlees je ook kiest – kip, varkens, - lams- of rundvlees – het geheim van een lekkere gyros zit ‘m in de marinade. En die is helemaal niet moeilijk om te maken! In dit recept gaan we aan de slag met kalkoen.

Echte Smaakmakers
meer dan 60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

1
dl

Vandemoortele® Multicooking Olie 

2

uien in stukjes 

1
koffielepel

tomatenpuree 

1
snuifje

chilipoeder 

1
el

kippenkruiden 

1
snuifje

paprikapoeder 

1
el

verse tijm 

1
el

verse oregano 

1
teentje

fijngesneden look 

3

rode paprika's in stukjes

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Voeg stukjes vlees naar keuze toe.
  3. Laat minstens 1 uur marineren.
  4. Bak het geheel in een scheutje multicooking olie.

Twist

Hoewel de naam van het recept ‘gyrosmarinade’ is, hoef je niet per se gyros te gebruiken. Zo laten ook aardappelen zich prima combineren met de marinade!
Rode aardappelen - Pommes de terre rouges

Ook lekker