Zoek
Bbq marinade - Marinade bbq

Eenvoudig recept voor barbecuemarinade 

Bbq marinade - Marinade bbq

De zomer begint pas écht bij de eerste barbecue met vrienden of familie. En hoewel iedereen z’n vlees graag anders heeft – bleu, saignant, à point of bien cuit – doet een lekkere marinade het altijd goed! Je geeft er niet alleen een heerlijke smaak mee aan het vlees, je zorgt er ook voor dat het sappig blijft. Omdat er in dit recept wat suiker zit, krijgt het vlees tijdens het bakken een krokant korstje. Lekker bij ribbetjes, maar evengoed kun je dit recept voor tofu gebruiken.

Echte Smaakmakers
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
dl

Vandemoortele® Multi-cooking Olie

4

lente-ui (fijn gesneden) 

2
teentje

look (fijn geperst) 

4
el

bruine suiker 

2
el

witte wijnazijn 

4
el

vloeibare honing 

200
ml

tomatenketchup 

2
el

sojasaus  

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Laat het vlees minstens een uur marineren.
  3. Bak het vlees naar smaak.

Twist

Hou je van pittig? Vervang de ketchup dan door balsamicoazijn. Zo krijgen je ribbetjes een zalige zoetzure toets!
Balsamico - Balsamique

Ook lekker