Zoek
Vismarinade - Marinade de poisson

Eenvoudige vismarinade

Vismarinade - Marinade de poisson

Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te neutraliseren. Maar citroen is ook gewoon heerlijk bij vis. Geen wonder dus dat we deze citrusmarinade daarom het liefst met een vette vissoort zoals zalm, sardines of makreel combineren. Heerlijk fris!

Echte Smaakmakers
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

6
el
Vandemoortele® Multi-cooking Olie
1
fijn gesneden sjalot 
groene zachte peperbollen 
scheutje citroensap 
zout
bieslook en dille, om af te werken.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Giet de marinade in een plat bord of op een schaal, en leg er de vis in. Strijk deze bovenaan ook nog in met wat van de marinade. Zet dan 4 uur in de koelkast. Door de marinade zal de vis natuurlijk garen en is  bakken niet meer nodig. 
  3. Haal uit de koelkast. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesnipperde bieslook (en eventueel wat dille). 

Twist

Geef je marinade nog een extra citrustoets door er wat zeste van citroen aan toe te voegen. Zuur genieten!
Citroen zeste - Zeste de citron

Ook lekker