Zoek

Gezonde salades saai? Hell no!

Een gezonde levensstijl is niet altijd gemakkelijk vol te houden. Met het water in de mond denk je steeds aan heerlijke hapjes of delicieuse desserts, terwijl je met lange tanden je slaatje binnenspeelt. Toch hoeft gezond niet per se saai te zijn. Hopelijk geven deze tips voor gezonde én lekkere salades je de nodige motivatie om je gezonde levensstijl vol te houden.

Gezond én lekker

Door gezonde salades te pimpen met originele en lekkere ingrediënten maak je in een handomdraai de hipste slaatjes klaar. Maar hoe doe je dat nu juist, een salade opleuken? Hieronder een aantal tips!

Tips voor gezonde én hippe salades

1. Kies voor verrassende ingrediënten

Een smakelijke salade heeft nood aan een extra touch, anders wordt het al snel saai. Kies gerust voor wat specialere ingrediënten, die niet dagelijks thuis op het menu staan. Denk daarbij aan filet d’Anvers, zalm of garnaaltjes, maar evengoed aan granaatappelpitten of parelcouscous.

2. Niets is te gek

Laat je niet beperken door de klassieke recepten. Hou in het achterhoofd dat niets te gek is. Heb je zin in fruit? Dan maak je bijvoorbeeld een slaatje met aardbeien! Ben je gek op gehaktballen? Draai ze dan in je salade!

3. Salade kan ook een hoofdmaal zijn

Je denkt misschien dat een salade alleen je geen voldaan gevoel geeft, maar mits de juiste combinatie van groenten en proteïnerijke ingrediënten kunnen ze zelfs een volwaardig hoofdgerecht zijn. Voeg wat vlees, vis, kaas of noten toe, zodat je niet op je honger blijft zitten. Een salade met butternut, halloumi en bulgur is bijvoorbeeld ideaal.

4. Zorg voor afwisseling

Breng voldoende variatie in je slaatje door er naast een krokantje, ook een smeuïg ingrediënt met een uitgesproken smaak aan toe te voegen. Zo is een slaatje met geroosterde wortel, hazelnoot én feta zeker een aanrader.

5. Vergeet het sausje niet

Honger mag dan wel de beste saus zijn, een gerecht zonder saus is maar sneu. Vergeet je salade dus zeker niet te serveren met een smakelijke vinaigrette. Maar ook een hippe dip kan perfect bij je slaatje smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met kip en avocadodip?

6. Kruiding is key

Onze laatste tip voor een lekkere salade: laat je helemaal gaan met de kruiding, en kies het liefst van al voor verse kruiden zoals peterselie, koriander en bieslook. Dat wordt een échte smaakbom!

Related recipes