Zoek
winterse salade

Gezond genieten: salade met geroosterde wortel en hazelnoot

winterse salade

Deze salade met geroosterde wortel en walnoot is ideaal om gezond de winter door te komen! Al smaakt hij natuurlijk heerlijk, ongeacht het seizoen.

Frisse Slaatjes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
el

Vandemoortele® Arachideolie

200
g

gekleurde wortelen

50
g

gekleurde hazelnoten

2
el

honing

85
g

romige feta

Verse peterselieblaadjes

Verse tijm

Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in vier.
  3. Meng de olie, de tijm en de honing onder elkaar en hussel het mengsel door de wortelen. Zet het geheel in de oven tot alles beetgaar is.
  4. Halveer intussen de hazelnoten en rooster in een koekenpan goudbruin.
  5. Leg de gegrilde wortelen in een schaal en verdeel de geroosterde hazelnoten erover.
  6. Verkruimel de feta over de salade en voeg fijngesneden peterselie toe naar wens.
  7. Breng het gerecht op smaak met de vinaigrette en wat peper en zout.

Twist

Grote honger? Laat dan een zalmmootje mee garen met de wortelen in de oven.
zalmmootje

Ook lekker