Zoek

Fris en eenvoudig: tomatensalade met gedroogde citroen en salie

In Italië weten ze het wel: een sappige tomatensalade smaakt áltijd. Heb je dus zin in iets verfrissend of wil je de zon op je bord brengen? Dan is dit recept voor een tomatensalade met een frisse citroentoets al wat je zoekt. Smakelijk! 

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie 
1
doosje
gekleurde kersentomaatjes 
1
citroen
1
rode ui
Salie
Tijm
Sjalot
Rode peperbollen 
Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de citroen in fijne schijfjes en besprenkel met de olie.
  2. Kruid de citroenschijfjes af met peper en zout en voeg de salie toe. 
  3. Zet tien minuten in de oven op 180 °C zodat de citroen mooi krokant wordt. 
  4. Snij ondertussen de kerstomaatjes in twee. 
  5. Snij de rode ui en de sjalot in fijne ringen. 
  6. Meng alles onder elkaar tot een salade, voeg de tijm en rode peperbollen toe en kruid af met peper en zout. 

Twist

Dol op kaas? Voeg dan wat Parmezaanse kaas aan de tomatensalade toe.
parmezaanse kaas

Ook lekker