Zoek

Simpel en gezond: salade met quinoa en geroosterde bloemkool

Mag het na een uitbundig weekend wel eens wat gezonder zijn vandaag, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze salade met quinoa en geroosterde bloemkool ideaal. Klaar in een wip en heerlijk gezond. Genieten! 

Frisse Slaatjes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie

1
bloemkool
1
teentje

look

1
rode ui
1
courgette

Peterselie

150
g

quinoa

Pompoenpitten

Peper en zout

Chilivlokken

Bereiding

  1. Snij de bloemkool en courgette in sneetjes van een halve centimeter dik. 
  2. Snij de ui in ringen. 
  3. Verspreid de gesneden ui, courgette en bloemkool over een ovenplaat, overgiet met de olie en kruid af met de chilivlokken, wat peper en zout. 
  4. Bak de groenten af in de oven op 180°C gedurende twintig minuten. 
  5. Maak ondertussen de quinoa klaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  6. Rooster de pompoenpitten in een pan. 
  7. Meng de groenten en de pompoenpitten onder de quinoa en breng op smaak met wat peterselie. 

Twist

Een frisse toets toevoegen aan je salade? Meng er dan nog wat granaatappel onder.

Ook lekker