Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Simpel en gezond: salade met quinoa en geroosterde bloemkool

Mag het na een uitbundig weekend wel eens wat gezonder zijn vandaag, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze salade met quinoa en geroosterde bloemkool ideaal. Klaar in een wip en heerlijk gezond. Genieten! 

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 bloemkool
1 teentje
look
1 rode ui
1 courgette
Peterselie
150 g
quinoa
Pompoenpitten
Peper en zout
Chilivlokken

Bereiding

  1. Snij de bloemkool en courgette in sneetjes van een halve centimeter dik. 
  2. Snij de ui in ringen. 
  3. Verspreid de gesneden ui, courgette en bloemkool over een ovenplaat, overgiet met de Oil Blend en kruid af met de chilivlokken, wat peper en zout. 
  4. Bak de groenten af in de oven op 180 °C gedurende twintig minuten. 
  5. Maak ondertussen de quinoa klaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  6. Rooster de pompoenpitten in een pan. 
  7. Meng de groenten en de pompoenpitten onder de quinoa en breng op smaak met wat peterselie. 
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Olieblend 3 Oliën

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de Olieblend voor warme bereidingen van...

Meer info

Twist

Een frisse toets toevoegen aan je salade? Meng er dan nog wat granaatappel onder.

Ook lekker

Alle recepten

Fris en eenvoudig: tomatensalade met gedroogde citroen en salie

In Italië weten ze het wel: een sappige tomatensalade smaakt áltijd. Heb je dus zin in iets verfrissend of wil je de zon op je...

Heerlijk zuiders: couscoussalade met butternut en feta

Hoewel deze couscoussalade misschien een winters tintje heeft door de butternut, is het ook een ideaal recept voor de zomer...

Broccoli met limoensaus - Brocoli à la sauce citron vert 

Lekker fris én gezond: broccoli met limoensaus

Broccoli is het hele jaar door te vinden in de winkel en smaakt dan ook tijdens elk seizoen. Zo kun je de groente verwerken in...