Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Heerlijk zuiders: couscoussalade met butternut en feta

Hoewel deze couscoussalade misschien een winters tintje heeft door de butternut, is het ook een ideaal recept voor de zomer dankzij de feta. Zo kun je de couscoussalade lekker als bijgerecht serveren tijdens een barbecue met vrienden of familie, maar doet hij evengoed dienst als volwaardige maaltijd wanneer je zin hebt in iets luchtigs. Smullen maar!   

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 butternut
2 teentjes
knoflook 
1 rode paprika
150 g
feta
Italiaanse kruiden 
Ras-el-hanout 
Peterselie 
Peper en zout
1 el
geroosterde amandelschilfers
150 g
parelcouscous

Bereiding

  1. Schil en ontpit de butternut en snij hem in stukjes. 
  2. Ontpit ook de paprika en snij hem samen met de feta in stukjes. 
  3. Leg de stukjes paprika, butternut en feta samen op een ovenplaat met boterpapier of anti-aanbakpapier. 
  4. Overgiet het geheel met de Oil Blend voor warme bereidingen en kruid af met de Italiaanse kruiden, de ral-el-hanout en peper en zout. 
  5. Laat de groentes en de feta twintig minuten op 180 °C grillen in de oven. 
  6. Maak de parelcouscous ondertussen klaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  7. Schik alles mooi op een bord, breng op smaak met de olieblend voor koude bereidingen en werk af met wat gesneden peterselie. 
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Olieblend 3 Oliën

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de Olieblend voor warme bereidingen van...

Meer info
Vandemoortele Blend 5 olieën - Vandemoortele Melange 5 huiles

Olieblend 5 Oliën

Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de Olieblend voor koude bereidingen van...

Meer info

Twist

Zin in vlees? Voeg dan wat Italiaanse ham aan de couscoussalade toe.

Ook lekker

Alle recepten
Broccoli met limoensaus - Brocoli à la sauce citron vert 

Lekker fris én gezond: broccoli met limoensaus

Broccoli is het hele jaar door te vinden in de winkel en smaakt dan ook tijdens elk seizoen. Zo kun je de groente verwerken in...

Simpel en gezond: salade met quinoa en geroosterde bloemkool

Mag het na een uitbundig weekend wel eens wat gezonder zijn vandaag, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is...

Fris en eenvoudig: tomatensalade met gedroogde citroen en salie

In Italië weten ze het wel: een sappige tomatensalade smaakt áltijd. Heb je dus zin in iets verfrissend of wil je de zon op je...