Zoek

Heerlijk zuiders: couscoussalade met butternut en feta

Hoewel deze couscoussalade misschien een winters tintje heeft door de butternut, is het ook een ideaal recept voor de zomer dankzij de feta. Zo kun je de couscoussalade lekker als bijgerecht serveren tijdens een barbecue met vrienden of familie, maar doet hij evengoed dienst als volwaardige maaltijd wanneer je zin hebt in iets luchtigs. Smullen maar!   

Frisse Slaatjes
60 minuten

Ingredients

Number of persons 4

Vandemoortele® Arachideolie
Vandemoortele® oliemengeling voor koude bereidingen 
1
butternut
2
teentje
knoflook 
1
rode paprika
150
g
feta
Italiaanse kruiden 
Ras-el-hanout 
Peterselie 
Peper en zout
1
el
geroosterde amandelschilfers
150
g
parelcouscous

Bereiding

  1. Schil en ontpit de butternut en snij hem in stukjes. 
  2. Ontpit ook de paprika en snij hem samen met de feta in stukjes. 
  3. Leg de stukjes paprika, butternut en feta samen op een ovenplaat met boterpapier of anti-aanbakpapier. 
  4. Overgiet het geheel met de olie en kruid af met de Italiaanse kruiden, de ral-el-hanout en peper en zout. 
  5. Laat de groentes en de feta twintig minuten op 180 °C grillen in de oven. 
  6. Maak de parelcouscous ondertussen klaar zoals aangegeven op de verpakking. 
  7. Schik alles mooi op een bord, breng op smaak met de oliemengeling voor koude bereidingen en werk af met wat gesneden peterselie. 

Twist

Zin in vlees? Voeg dan wat Italiaanse ham aan de couscoussalade toe.

Ook lekker