Zoek
Broccoli met limoensaus - Brocoli à la sauce citron vert 

Lekker fris én gezond: broccoli met limoensaus

Broccoli met limoensaus - Brocoli à la sauce citron vert 

Broccoli is het hele jaar door te vinden in de winkel en smaakt dan ook tijdens elk seizoen. Zo kun je de groente verwerken in een ovenschotel met of in een pasta met kip. Zin in iets luchtiger? Dan is de combinatie van broccoli met een frisse limoensaus misschien wel iets voor jou. Lekker én gezond! 

Side Dishes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen 

1
broccoli

in roosjes gesneden 

2
limoen

Citroentijm 

Honing

Broodcroutons 

Peper en zout

Bereiding

  1. Stoom de roosjes broccoli tot ze beetgaar zijn en kruid af met peper en zout. 
  2. Besprenkel de broccoli met limoen en druppel er een beetje honing op. 
  3. Warm de oliemengeling voor warme bereidingen op, samen met het sap van de limoenen en de citroentijm. 
  4. Kruid naar smaak af met peper en zout. 
  5. Bak de broodcroutons in de oliemengeling voor warme bereidingen tot ze mooi goudbruin zijn. 
  6. Dresseer de broccoli op een bord, overgiet rijkelijk met de limoensaus en werk af met de broodcroutons en wat limoenzeste. 

Twist

Mag het gerecht voor jou wat meer pit hebben? Voeg er dan nog wat verkruimelde blauwe kaas aan toe.
blauwe kaas

Ook lekker