Zoek
butternut

Lekker, simpel én gezond: salade met butternut, halloumi en bulgur

butternut

Als het buiten kouder wordt, smaakt lekker eten des te meer. En al helemaal als het een eenvoudig receptje is dat nog gezond is ook. Deze salade met butternut, halloumi en bulgur voldoet aan al die eisen. Laat het smaken!

Frisse Slaatjes
60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie
1
butternut
50
g
walnoten
100
g
bulgur
Oregano en rozemarijn
100
g
halloumi
Peper en zout
Ras el hanout
Vandemoortele® Vinaigrette Yogorette

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de butternut in schijven van 1 centimeter, en verwijder de schil en zaadjes.
  3. Hussel de stukken butternut door de olie en verdeel over een ovenplaat.
  4. Kruid met oregano, rozemarijn, peper, zout en ras el hanout.
  5. Strooi de walnoten eroverheen en bak alles in de oven gedurende een halfuur, tot de butternut gaar is.
  6. Snij de halloumi in stukjes en grill die vervolgens in een pan.
  7. Kook ondertussen de bulgur in wat gezouten water.
  8. Presenteer het geheel in een mooie schaal.
  9. Breng op smaak met de vinaigrette.

Twist

Geen zin in butternut? Gebruik dan zoete aardappel in de plaats.
Zoete aardappelen -  Patates douces

Ook lekker