Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Heerlijk gezond: courgetti met kip en dip van avocado

courgetti

Een lekkere spaghetti smaakt áltijd, maar soms heb je het liever wat gezonder. En dan is courgetti ideaal. Aangevuld met krokant gebakken kip en een lekkere dip van avocado eet je je buik er helemaal mee rond. Slim genieten maar!

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 courgette
1 limoen
1 avocado
1 kippenfilet
1 sjalot
Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de courgette in heel fijne reepjes of gebruik een spiraalsnijder.
  2. Bestrooi de courgetti met wat limoensap en een beetje zeste van de limoen.
  3. Plet de avocado, meng er een scheutje vinaigrette onder en kruid met peper en zout.
  4. Snij de kippenfilet in fijne reepjes en bak ze goudbruin.
  5. Snij de sjalot fijn.
  6. Presenteer de courgetti in een schaal met de stukjes kip en sjalot, en werk af met de avocadodip.
Yogorette

Vinaigrette Yogorette Fijne Kruiden

Een smaakvol extraatje. Verfijnde, zachte vinaigrette met yoghurt en toch boordevol smaak.

Meer info
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Oliemengeling voor warme bereidingen

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor warme bereidingen van...

Meer info

Twist

Gek op groentjes? Voeg dan nog wat kerstomaat toe!

Ook lekker

Alle recepten
butternut

Lekker, simpel én gezond: salade met butternut, halloumi en bulgur

Als het buiten kouder wordt, smaakt lekker eten des te meer. En al helemaal als het een eenvoudig receptje is dat nog gezond is...

Broccoli met limoensaus - Brocoli à la sauce citron vert 

Lekker fris én gezond: broccoli met limoensaus

Broccoli is het hele jaar door te vinden in de winkel en smaakt dan ook tijdens elk seizoen. Zo kun je de groente verwerken in...

couscoussalade van broccoli en bloemkool - taboulé au chou-fleur et au brocoli

Couscoussalade van broccoli en bloemkool

In de zomer smaakt een heerlijke couscoussalade áltijd. Als bijgerechtje bij de barbecue of gewoon als luchtig hoofdgerecht....