Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Luxe slaatje filet  d’Anvers met radijzen

Slaatje filet d'Anvers - Salade au filet d'Anvers

Het fijnste vlees van bij ons? Dat is ongetwijfeld filet d’Anvers. Dit gerookte rundvlees is een heus streekproduct. En hoewel het vaak als broodbeleg gegeten wordt, kun je er heel wat meer kanten mee uit. Wat dacht je van dit luxueus slaatje met gemarineerde radijsjes? 

Ingrediënten

Aantal personen 4

160 g
filet  d’Anvers in sneetjes
2 teentjes
knoflook
200 g
savooikool 
200 g
sluimererwten
20
radijsjes
1
bruin stokbrood
40 g
pijnboompitten
peper en zout
1 l
water (voor de marinade)
60 cl
azijn (voor de marinade)
150 g
suiker (voor de marinade)
2
laurierblaadje (voor de marinade)
1 stukje
gember (voor de marinade)

Bereiding

  1. Om de radijsjes te marineren, kook je ze in het water met de azijn, suiker, laurierblaadje en gember tot de suiker is opgelost. Laat nadien minimaal 3 uur rusten.  
  2. Was de savooikool en snij in fijne reepjes. Kook de sluimererwten beetgaar. Bak de groenten samen met een scheutje classico olijfolie.  
  3. Bestrijk fijne sneetjes stokbrood met een laagje classico olijfolie en knoflook. Gril gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.  
  4. Bak de pijnboompitjes in een antikleefpan.  
  5. Schik de savooikool en de sluimererwten op de sneetjes filet d’Anvers. Werk af met de radijsjes en een stukje gegrild stokbrood.   
  6. Versier het slaatje met de honing mosterdvinaigrette voor een zoete én licht pikante smaak.  
Vandemoortele vinaigrette honing mosterd - Vandemoortele vinaigrette miel moutarde

Vinaigrette Honing Mosterd

Kun je de combinatie van zoet en pittig wel smaken? Dan is Vandemoortele® Honing Mosterd Vinaigrette perfect voor bij al je...

Meer info
Vandemoortele olijfolie classico - Vandemoortele huile d'olive classico

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Meer zin in kaas? Vervang de filet d'Anvers dan door geitenkaas voor een iets zachtere smaak.

Geitenkaas -  Fromage de chèvre

Ook lekker

Alle recepten
Slaatje met witte asperges - Salade d'asperges blanches

Heerlijk slaatje met witte asperges 

Asperges zijn een ware delicatesse. Geen wonder dus dat we ze ook al eens ‘wit goud’ noemen. Het klassieke recept is natuurlijk...

Slaatje tomaat crevette - Salade de tomates crevettes

Slaatje tomaat-garnaal 

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise...

Slaatje met forel - Salade à la truite

Slaatje met  forel 

Wist je dat forel familie is van de zalm? Van deze zoetwatervis vind je talloze soorten in Europa en Noord-Amerika. Elk met hun...