Zoek
Slaatje met witte asperges - Salade d'asperges blanches

Heerlijk slaatje met witte asperges 

Slaatje met witte asperges - Salade d'asperges blanches

Asperges zijn een ware delicatesse. Geen wonder dus dat we ze ook al eens ‘wit goud’ noemen. Het klassieke recept is natuurlijk asperges à la flamande, waarbij de groenten klaargemaakt worden met eieren, olie en peterselie. Maar omdat het aspergeseizoen vaak samenvalt met het eerste mooie lenteweer, zijn ze ook het ideale ingrediënt voor een heerlijk slaatje.

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 2

Vandemoortele® Arachideolie

8

witte, geschilde asperges

2

sneetjes Breydelham 

100
g

veldsla 

8

krielaardappelen 

1

ei

peper en zout 

verse peterselie & tijm 

Bereiding

  1. Gril de asperges in wat classico olijfolie. 

  2. Was de krieltjes en snijd ze in twee. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olie en kruid met peper, zout en verse tijm. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en overgiet ze met een scheutje olie. 

  3. Kook het eitje 8 minuten en maak er samen met de versgesneden peterselie een crumble van. 

  4. Verdeel de asperges over twee borden. Voeg er de veldsla en de gebakken krielaardappelen aan toe. Leg er de sneetjes Breydelham op en strooi er de crumble van ei en peterselie over. 

  5. Werk het slaatje af met Caesar vinaigrette.

Twist

Vervang de Breydelham door garnalen voor een meer maritiem slaatje.
Garnalen - crevettes

Ook lekker