Zoek
Slaatje met forel - Salade à la truite

Slaatje met  forel 

Slaatje met forel - Salade à la truite

Wist je dat forel familie is van de zalm? Van deze zoetwatervis vind je talloze soorten in Europa en Noord-Amerika. Elk met hun eigen typische smaak, al is er bij ons in de supermarkt vooral Europese beekforel verkrijgbaar. Als het wat pittiger mag, is gerookte forel de ideale keuze. Bovendien hoef je dan niets meer aan de vis te doen. De tijd die je daarmee uitspaart, kun je gebruiken om dit heerlijke slaatje te bereiden.

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 2

200
g

gerookte forel  

100
g

rode kool

1

appel

100
g

mesclun salade

50
g

sluimererwten

2

 lente-uitjes

100
cl

witte balsamicoazijn

kruiden naar keuze: laurier, kruidnagel, steranijs, ...

honing

Bereiding

  1. Snij de rode kool fijn en marineer een 2-tal uurtjes of langer in een infusie van witte balsamicoazijn en kruiden naar keuze (laurier, kruidnagel, steranijs …).  

  2. Kook de sluimererwten tot ze gaar zijn.   

  3. Snij de appel en lente-uitjes in fijne stukjes en bestrijk met een beetje honing.  

  4. Verdeel de mesclun over twee borden en dresseer met de gemarineerde rode kool, de sluimererwten, de appel, de gerookte forel en de lente-uitjes.   

  5. Werk af met de bieslookvinaigrette om het gerecht helemaal op smaak te brengen. Geniet ervan! 

Twist

Geen forel in huis? Geen nood: je slaatje is minstens even lekker met makreel!
Makreel - Maquereau

Ook lekker