Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje  met zelfgemaakte gehaktballen 

Gehaktballen zijn het ideale comfortfood, zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. In dit recept blijven we echter ver weg van tomatensaus en kiezen we voor een verfijnd slaatje. Heb je écht geen tijd? Dan kun je voorgemaakte gehaktballen in de supermarkt of bij de slager kopen, maar natuurlijk maak je ze beter zelf. Supersimpel en stukken lekkerder.

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Vinaigrette Tuinkruiden 
1 kg
gehakt
2
eieren
verse peterselie
200 g
jonge spinazie
200 g
quinoa
40 g
pijnboompitjes
200 g
boschampignons (mengeling)
kruiden naar smaak: peper, zout en tijm

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een mengschaal, breek het eitje en doe het bij het gehakt. Spoel de peterselie af, hak fijn en voeg toe aan het gehakt. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Rol balletjes en bak ze gaar in een bakpan.   
  2. Kook de  quinoa  gaar en bak de boschampignons aan in de pan. Kruid met peper, zout en tijm naar smaak. Meng de spinazie door de  quinoa. 
  3. Gril de pijnboompitjes in een antikleefpan.  
  4. Schik de  quinoa-mengeling op twee borden en voeg de gehaktballetjes toe.   
  5. Werk af met de pijnboompitjes en de  tuinkruiden vinaigrette voor een kruidige en frisse toets.

Vinaigrette Tuinkruiden

Groener én frisser. Hou je van groene kruiden? Deze tuinkruiden vinaigrette heeft een toegankelijke tuinkruidenmix en extra...

Meer info

Twist

Geen zin in spinazie? Probeer het recept dan eens uit met een mengeling van tomaatjes voor een extra kleurrijk resultaat!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met Boudin  au  chou  (witte pens met groene kool)

Pensen zijn échte streekproducten. Over het hele land vind je er varianten van. Witte pens wordt meestal bereid met restjes...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met  appel 

Met de simpelste ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. In dit recept is een eenvoudige appel de ster. Maar laten we...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje witloof 

Witloof is een écht Belgisch product dat voor het eerst in een Brusselse kelder werd geteeld. Iedereen kent witloof met ham en...