Zoek
Slaatje met zelfgemaakte gehakballen - Salade aux boulettes de viande maison

Slaatje  met zelfgemaakte gehaktballen 

Slaatje met zelfgemaakte gehakballen - Salade aux boulettes de viande maison

Gehaktballen zijn het ideale comfortfood, zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. In dit recept blijven we echter ver weg van tomatensaus en kiezen we voor een verfijnd slaatje. Heb je écht geen tijd? Dan kun je voorgemaakte gehaktballen in de supermarkt of bij de slager kopen, maar natuurlijk maak je ze beter zelf. Supersimpel en stukken lekkerder.

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Vinaigrette met Tuinkruiden
1
kg
gehakt
2
eieren
verse peterselie
200
g
jonge spinazie
200
g
quinoa
40
g
pijnboompitjes
200
g
boschampignons (mengeling)
kruiden naar smaak: peper, zout en tijm

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een mengschaal, breek het eitje en doe het bij het gehakt. Spoel de peterselie af, hak fijn en voeg toe aan het gehakt. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Rol balletjes en bak ze gaar in een bakpan.   
  2. Kook de  quinoa  gaar en bak de boschampignons aan in de pan. Kruid met peper, zout en tijm naar smaak. Meng de spinazie door de  quinoa. 
  3. Gril de pijnboompitjes in een antikleefpan.  
  4. Schik de  quinoa-mengeling op twee borden en voeg de gehaktballetjes toe.   
  5. Werk af met de pijnboompitjes en de  vinaigrette voor een kruidige en frisse toets.

Twist

Geen zin in spinazie? Probeer het recept dan eens uit met een mengeling van tomaatjes voor een extra kleurrijk resultaat!
Mengeling kerstomaatjes - Mélange de tomates cerises

Ook lekker