Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje met Boudin  au  chou  (witte pens met groene kool)

Slaatje met Boudin au chou - Salade de Boudin au chou

Pensen zijn échte streekproducten. Over het hele land vind je er varianten van. Witte pens wordt meestal bereid met restjes varkensvlees, melk, brood en allerlei verse kruiden. Het dorpje d’Orp-le-Petit in Wallonië maakt zelfs een groene pens (boudin au chou), of beter gezegd witte pens met groene kool. Benieuwd om die variant te ontdekken? Dan is dit recept geknipt!

Ingrediënten

Aantal personen 2

1
boudin au chou (witte pens met groene kool)
1
rode ui
100 g
jonge sla
walnoten
crumble van koek 

Bereiding

  1. Bak de witte pens met groene kool in de pan.  
  2. Snij de rode ui in ringen.  
  3. Gril de walnoten lichtjes in de pan.  
  4. Dresseer de jonge sla mooi op twee borden, leg er de witte pens in fijne stukjes bij, voeg de fijne ringen rode ui en gegrilde walnoten toe. Werk af met een crumble van koek.  
  5. Als finishing touch voeg je nog een scheutje yogorette met fijne kruiden toe. Laat je zintuigen verrassen door de zachte en kruidige smaak.  
Vandemoortele Yogorette fijne kruiden - Vandemoortele Yogorette fines herbes

Vinaigrette Yogorette Fijne Kruiden

Een smaakvol extraatje. Verfijnde, zachte vinaigrette met yoghurt en toch boordevol smaak.

Meer info

Twist

Kun je nergens witte pens met groene kool vinden? Dan kun je dit receptje uiteraard ook met gewone witte pens uitproberen!

Witte pens - Boudin blanc

Ook lekker

Alle recepten
Slaatje met appel - Salade aux pommes

Eenvoudig én heerlijk slaatje met  appel 

Met de simpelste ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. In dit recept is een eenvoudige appel de ster. Laten we dit...

Slaatje witloof - Salade de chicons

Heerlijk zacht slaatje met witloof 

Witloof is een écht Belgisch product dat voor het eerst in een Brusselse kelder werd geteeld. Iedereen kent witloof met ham en...

Slaatje filet d'Anvers - Salade au filet d'Anvers

Luxe slaatje filet  d’Anvers met radijzen

Het fijnste vlees van bij ons? Dat is ongetwijfeld filet d’Anvers. Dit gerookte rundvlees is een heus streekproduct. En hoewel...