Zoek
Slaatje met Boudin au chou - Salade de Boudin au chou

Slaatje met Boudin  au  chou  (witte pens met groene kool)

Slaatje met Boudin au chou - Salade de Boudin au chou

Pensen zijn échte streekproducten. Over het hele land vind je er varianten van. Witte pens wordt meestal bereid met restjes varkensvlees, melk, brood en allerlei verse kruiden. Het dorpje d’Orp-le-Petit in Wallonië maakt zelfs een groene pens (boudin au chou), of beter gezegd witte pens met groene kool. Benieuwd om die variant te ontdekken? Dan is dit recept geknipt!

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 2

Vandemoortele®  Yogorette  Fijne Kruiden 
1
boudin au chou (witte pens met groene kool)
1
rode ui
100
g
jonge sla
walnoten
crumble van koek 

Bereiding

  1. Bak de witte pens met groene kool in de pan.  
  2. Snij de rode ui in ringen.  
  3. Gril de walnoten lichtjes in de pan.  
  4. Dresseer de jonge sla mooi op twee borden, leg er de witte pens in fijne stukjes bij, voeg de fijne ringen rode ui en gegrilde walnoten toe. Werk af met een crumble van koek.  
  5. Als finishing touch voeg je nog een scheutje yogorette met fijne kruiden toe. Laat je zintuigen verrassen door de zachte en kruidige smaak.  

Twist

Kun je nergens witte pens met groene kool vinden? Dan kun je dit receptje uiteraard ook met gewone witte pens uitproberen!
Witte pens - Boudin blanc

Ook lekker