Zoek

Slaatje met aardbei

Slaatje met aardbei -  Salade aux fraises

Eet je aardbeien alleen met poedersuiker? Dan wordt het hoog tijd dat je dit zomerse recept eens uittest. De truc is om het zoete van aardbeien uit te balanceren met een ander ingrediënt: romige kaas, frisse munt of een kruidige dressing. 

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Light Fijne Kruiden 
Vandemoortele® Arachideolie
4
aardbeien
100 g
kropsla of slaharten
100 g
tuinboontjes 
munt
2 sneetjes
rozijnenbrood
2 sneetjes
romige kaas

Bereiding

  1. Snij de aardbeien in kwartjes.    
  2. Was de kropsla of slaharten, en maak blaadje per blaadje los. 
  3. Gril de sneetjes rozijnenbrood en bestrijk met een laagje olie.   
  4. Neem twee borden en dresseer met sla en tuinboontjes. Vul aan met de aardbeien en werk af met het gegrilde rozijnenbrood en de  kaas.   
  5. Gebruik de  light  fijne  kruiden vinaigrette en de munt voor een frisse én lichte finishing touch.  
Arachideolie

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Mag je slaatje wat pittiger? Voeg dan wat blauwe kaas toe!

Blauwe kaas met aardbeien - Fromage bleu aux fraises

Ook lekker

Alle recepten
Slaatje met Chimay-kaas -  Salade au chimay

Slaatje met  Chimay-kaas

Razendsnel een vegetarisch slaatje nodig? En als je dan ook nog op zoek bent naar de ideale balans tussen hartig, fris en zoet is...

Slaatje met zelfgemaakte gehakballen - Salade aux boulettes de viande maison

Slaatje  met zelfgemaakte gehaktballen 

Gehaktballen zijn het ideale comfortfood, zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. In dit recept blijven we echter ver weg...

Slaatje met Boudin au chou - Salade de Boudin au chou

Slaatje met Boudin  au  chou  (witte pens met groene kool)

Pensen zijn échte streekproducten. Over het hele land vind je er varianten van. Witte pens wordt meestal bereid met restjes...