Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje met aardbei

Eet je aardbeien alleen met poedersuiker? Dan wordt het hoog tijd dat je dit zomerse recept eens uittest. De truc is om het zoete van aardbeien uit te balanceren met een ander ingrediënt: romige kaas, frisse munt of een kruidige dressing. 

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Light Fijne Kruiden 
Vandemoortele® Olijfolie  Classico
4
aardbeien
100 g
kropsla of slaharten
100 g
tuinboontjes 
munt
2 sneetjes
rozijnenbrood
2 sneetjes
romige kaas

Bereiding

  1. Snij de aardbeien in kwartjes.    
  2. Was de kropsla of slaharten, en maak blaadje per blaadje los. 
  3. Gril de sneetjes rozijnenbrood en bestrijk met een laagje classico olijfolie.   
  4. Neem twee borden en dresseer met sla en tuinboontjes. Vul aan met de aardbeien en werk af met het gegrilde rozijnenbrood en de  kaas.   
  5. Gebruik de  light  fijne  kruiden vinaigrette en de munt voor een frisse én lichte finishing touch.  

Vinaigrette Light Fijne Kruiden

Vandemoortele® Light Fijne Kruiden Vinaigrette. Lekker licht en fris. Ben je verzot op de frisse en verfijnde smaak van...

Meer info

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Mag je slaatje wat pittiger? Voeg dan wat blauwe kaas toe!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met  Chimay-kaas

Razendsnel een vegetarisch slaatje nodig? En als je dan ook nog op zoek bent naar de ideale balans tussen hartig, fris en zoet is...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje  met zelfgemaakte gehaktballen 

Gehaktballen zijn het ideale comfortfood, zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. In dit recept blijven we echter ver weg...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met Boudin  au  chou  (witte pens met groene kool)

Pensen zijn échte streekproducten. Over het hele land vind je er varianten van. Witte pens wordt meestal bereid met restjes...