Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje tomaat-garnaal 

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise voorgeschoteld. In dit recept ontdek je een verrassende twist op de klassieker. Maar zoals het een échte tomaat-garnaal betaamt, komen bijna alle ingrediënten uit eigen land.

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Thousand Islands  
Vandemoortele® Olijfolie Classico  
100 g
gepelde garnalen 
4
polderaardappelen 
200 g
kerstomaatjes 
100 g
veldsla 
4
sneetjes oude kaas
kruiden naar smaak: tuinkruiden, peper en zout  

Bereiding

  1. Kook de polderaardappelen beetgaar in water met een snuifje zout.
  2. Was de kerstomaatjes, leg ze op een bakplaat met een scheutje classico olijfolie, tuinkruiden en peper en zout. Laat 10 minuten grillen in een voorverwarmde oven op 180°C.  
  3. Schik de veldsla op de twee borden, leg er de polderaardappel, kerstomaatjes en garnaaltjes op en werk af met sneetjes oude kaas als topping.  
  4. Breng het gerecht helemaal op smaak met Thousand Islands vinaigrette.

Vinaigrette Thousands Islands

Hou je van een lekkere zuiderse toets? De licht gekruide, zoetzure smaak van Thousand Islands zorgt voor een instant...

Meer info

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Zin in een iets specialer slaatje? Vervang de sneetjes kaas dan door plakjes avocado!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met  forel 

Wist je dat forel familie is van de zalm? Van deze zoetwatervis vind je talloze soorten in Europa en Noord-Amerika. Elk met hun...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met aardbei

Eet je aardbeien alleen met poedersuiker? Dan wordt het hoog tijd dat je dit zomerse recept eens uittest. De truc is om het zoete...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met  Chimay-kaas

Razendsnel een vegetarisch slaatje nodig? En als je dan ook nog op zoek bent naar de ideale balans tussen hartig, fris en zoet is...