Zoek
Slaatje tomaat crevette - Salade de tomates crevettes

Slaatje tomaat-garnaal 

Slaatje tomaat crevette - Salade de tomates crevettes

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise voorgeschoteld. In dit recept ontdek je een verrassende twist op de klassieker. Maar zoals het een échte tomaat-garnaal betaamt, komen bijna alle ingrediënten uit eigen land.

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Thousand Islands  

Vandemoortele® Arachideolie

100
g

gepelde garnalen 

4

polderaardappelen 

200
g

kerstomaatjes 

100
g

veldsla 

4

sneetjes oude kaas

kruiden naar smaak: tuinkruiden, peper en zout  

Bereiding

  1. Kook de polderaardappelen beetgaar in water met een snuifje zout.
  2. Was de kerstomaatjes, leg ze op een bakplaat met een scheutje olie, tuinkruiden en peper en zout. Laat 10 minuten grillen in een voorverwarmde oven op 180°C.  
  3. Schik de veldsla op de twee borden, leg er de polderaardappel, kerstomaatjes en garnaaltjes op en werk af met sneetjes oude kaas als topping.  
  4. Breng het gerecht helemaal op smaak met Thousand Islands vinaigrette.

Twist

Zin in een iets specialer slaatje? Vervang de sneetjes kaas dan door plakjes avocado!
Avocado - Avocat

Ook lekker