Zoek

Groentefrietjes: hoe krijg je ze krokant?

Het is dé foodtrend van het moment: groentefrietjes! Zelfs de grootste frietfans zullen dit originele alternatief boordevol vitaminen ook smaken. Maar hoe krijg je ze lekker krokant? Met onze tips tover je (vergeten) groenten in een mum van tijd om tot heerlijke knapperige frietjes. Bij een sappige hamburger, met een smakelijke dip of als gezonde snack: wedden dat je er geen genoeg van krijgt?

Tips & tricks

Groenten vermomd als friet

Groenten in frietvormige reepjes smaken niet alleen super, maar zijn ook nog eens gezond. Bovendien passen deze originele frieten bij verschillende gerechten. Pas de kruiding van dit lekkers aan aan je persoonlijke voorkeur. Hou je van pikant? Dan geeft een snuifje chilipoeder de groentefrietjes een pittig accent. Kook je graag Italiaans? Voeg dan wat gedroogde oregano aan de frietjes toe. Wil je je kinderen (stiekem) meer groenten doen eten? Serveer de groentefrietjes dan – net zoals het originele gele goud – met een lepel lekkere mayonaise.

Lekker krokant

Het lekkerste aan frieten? Het krokante jasje en de zachte binnenkant. Ook groentefrietjes kun je lekker crunchy maken, tenminste als je ze juist bereidt. Het geheim zit ‘m in de manier van bakken én in de olie die je kiest. Een knapperige buitenkant bereik je ofwel in de oven met een olieblend voor warme bereidingen of in de friteuse met een goede frituurolie.

Zoete aardappel, knolselder of pastinaak?

In principe kun je (bijna) iedere groente omtoveren tot friet. Maar de meest geslaagde versies zijn toch de populaire zoete aardappelfrietjes, knolselderfrietjes, wortel- en pastinaakfrietjes. Deze groenten hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn allemaal knolsoorten. Daardoor behouden ze hun knapperigheid wanneer je ze bakt. Combineer je ze alle vier, dan krijg je bovendien een smakelijk kleurenspel op je bord. Serveer ze met een frisse limoenmayonaise en je krijgt er geen genoeg van!

Related table talks