Zoek

Heerlijk verfrissende limoenmayonaise 

Limoenmayonaise - Mayonnaise au citron vert

Tijd om je aloude mayonaiserecept een frisse twist te geven? Met wat limoen – en koriander voor de liefhebbers! – tover je deze klassieker om tot de nieuwe lievelingssaus bij je visgerechten of borrelhapjes. Heerlijk om je meteen in exotische sferen te wanen.

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 ml
Vandemoortele® Koolzaadolie
2
eieren
1 el
mosterd 
2
limoenen 
peper en zout 
2 el
fijngehakte verse koriander 

Bereiding

Belangrijk: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je haalt dus het best de mosterd en eieren al op voorhand uit de koelkast. 
  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, het limoensap, wat peper en zout en tot slot de koolzaadolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Voeg de zeste van 2 limoenen en de koriander toe. Goed mengen en genieten! 

Twist

Niet iedereen is fan van koriander. Daarom kun je dit kruid ook vervangen door bladpeterselie. Zo ben je zeker dat iederéén fan is van je mayonaise!

Bladpeterselie - Persil feuille

Ook lekker

Alle recepten
Tartaarsaus - Sauce tartare

De enige echte tartaarsaus 

Mayonaise is een veelzijdige basissaus waarmee je heel wat richtingen uit kunt. Tegenwoordig vind je dan ook tal van hippe twists...

cocktail

Zelf cocktailsaus maken? Dat doe je zo!

Als kind maakte je misschien ook al cocktailsaus door de mayonaise op je bord met ketchup te mengen. Gelukkig is er ook een...