Zoek
cocktail

Zelf cocktailsaus maken? Dat doe je zo!

cocktail

Als kind maakte je misschien ook al cocktailsaus door de mayonaise op je bord met ketchup te mengen. Gelukkig is er ook een recept voor volwassenen met een iets verfijndere smaak. En ook deze saus maken, is kinderspel. Met een mixer ben je in een handomdraai klaar. Het mooie kleurtje krijg je er vanzelf bij!

Hippe Dips
10 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

300
ml

Vandemoortele® Koolzaadolie

2
ei
1
el

mosterd

1
el

citroensap

peper en zout

6
el

tomatenketchup 

5
el

opgeklopte room 

snuifje cayennepeper 

1
el

whisky

Bereiding

Belangrijk: haal voordat je begint de mosterd, room, citroensap, ketchup en eieren uit de koelkast, zodat die op kamertemperatuur zijn.

  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met de ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, de azijn, wat peper en zout en tot slot de koolzaadolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en roer het geheel tot een mooie roze saus. 

Ook lekker