Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Ansjovismayonaise met een pittige toets

Ansjovismayonaise - Mayonnaise aux anchois

Op zoek naar mayonaise met wat meer pit? Dit recept met ansjovis en chilipeper is er een voor durvers! Al kun je natuurlijk altijd wat zuiniger zijn met de chilipeper om de ideale spicyness te verkrijgen.

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 blikje
ansjovisfilets  
1
rode chilipeper 
2
eieren 
1 el
mosterd 
1 el
azijn
peper en zout

Bereiding

Belangrijk: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je haalt dus het best de mosterd en eieren al op voorhand uit de koelkast. 
  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, de azijn, wat peper en zout en tot slot de maïsolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Dep twee ansjovisfilets droog en pureer ze.  
  4. Hak de chilipeper (zonder de zaadjes) fijn.  
  5. Meng de ansjovis en de chilipeper onder vijf eetlepels van je versgemaakte mayonaise.
Vandemoortele maïsolie - Vandemoortele huile de maïs

Maïsolie

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Twist

Wil je wat kleur op je bord? Pimp je ansjovismayonaise dan met ketchup voor een vuurrode smaaksensatie!

Ketchup

Ook lekker

Alle recepten
Limoenmayonaise - Mayonnaise au citron vert

Heerlijk verfrissende limoenmayonaise 

Tijd om je aloude mayonaiserecept een frisse twist te geven? Met wat limoen – en koriander voor de liefhebbers! – tover je deze...

Tartaarsaus - Sauce tartare

De enige echte tartaarsaus 

Mayonaise is een veelzijdige basissaus waarmee je heel wat richtingen uit kunt. Tegenwoordig vind je dan ook tal van hippe twists...

Gribichesaus - Sauce gribiche

Gribichesaus: een verrassende smaakmaker

Op zoek naar een verrassende smaakmaker? Met gribichesaus combineer je het beste van twee werelden: romige mayonaise en kruidige...