Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

De enige echte tartaarsaus 

Tartaarsaus - Sauce tartare

Mayonaise is een veelzijdige basissaus waarmee je heel wat richtingen uit kunt. Tegenwoordig vind je dan ook tal van hippe twists op het recept. Maar soms kun je gerust bij de klassiekers blijven. Tartaarsaus is bijvoorbeeld een variant van mayonaise waaraan je een garnituur van ei, gehakte ui en kruiden toevoegt. Heerlijk bij visgerechten en zo simpel!

Ingrediënten

Aantal personen 4

2
eieren
1 el
mosterd 
1 el
azijn 
peper en zout
1 hardgekookt ei
1 el
fijngehakte ui 
1 el
fijngesneden bieslook 

Bereiding

Belangrijk: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je haalt dus het best de mosterd en eieren al op voorhand uit de koelkast. 
  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, de azijn, wat peper en zout en tot slot de maïsolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Snijd het hardgekookte ei in fijne stukjes en meng deze samen met de ui en bieslook door de mayonaise. 
Vandemoortele maïsolie - Vandemoortele huile de maïs

Maïsolie

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Twist

Kun je kappertjes niet weerstaan? Voeg ze dan toe aan het recept voor een extra lekkere tartaarsaus!

Kappertjes - Câpres

Ook lekker

Alle recepten
Gribichesaus - Sauce gribiche

Gribichesaus: een verrassende smaakmaker

Op zoek naar een verrassende smaakmaker? Met gribichesaus combineer je het beste van twee werelden: romige mayonaise en kruidige...

Cocktailsaus - Sauce cocktail

Zelf cocktailsaus maken? Dat doe je zo!

Als kind maakte je misschien ook al cocktailsaus door de mayonaise op je bord met ketchup te mengen. Gelukkig is er ook een...

Mayonaise - Mayonnaise

Recept om razendsnel mayonaise te maken

Wist je al dat mayonaise een eeuwenoude saus is? Het recept werd wellicht al in de 18e eeuw vastgelegd. Er zijn zelfs heuse...