Zoek
salad in a jar

Lunchen saai? Niet met salad in a jar!

salad in a jar

Als je een beetje foodie bent, heb je er vast al van gehoord. Salad in a jar: gezond, vers, superhip, makkelijk, ready-to-go en vooral heel erg lekker! Maar weet je waar dit concept oorspronkelijk vandaan komt? En hoe je zo’n salad in a jar het best maakt?

Tips & tricks

Waar komt salad in a jar vandaan?

Maaltijden in een potje bewaren, dat doen we natuurlijk al langer. Maar een maaltijd in een bokaal maken en opeten, werd pas enkele jaren geleden populair. De naam zou afkomstig zijn van ‘Mason Jar Salad’, naar een van de eerste Amerikaanse fabrikanten van glazen potten.

Heerlijk duurzaam

De bedoeling van salads in a jar? Slaatjes de culinaire waardering geven die ze verdienen. Daarnaast is het concept ook lekker duurzaam, omdat je elke pot telkens opnieuw kunt gebruiken. Salad in a jar is dus synoniem voor een ecologische, praktische en tegelijk mooi ogende maaltijd.

Lekker, laagje na laagje

Hoe maak je nu zo’n salade in een bokaal? Een salad in a jar bestaat uit meerdere lagen. Zo herken je alle ingrediënten en leer je ze beter waarderen. Ook de volgorde van de lagen is belangrijk: onderaan doe je de vinaigrette, daarna de graanproducten, peulvruchten of pasta. Daarbovenop komen de groenten en de proteïnen (dierlijk of plantaardig) en helemaal bovenaan doe je de meest kwetsbare ingrediënten zoals raketsla of jonge groentjes.

salad in a jar

Kijken doet eten: kleur bekennen

In het hele concept van salad in a jar is kleur een belangrijk element. Hoe meer kleurtjes, hoe lekkerder! Ga dus op zoek naar kleurrijke ingrediënten zoals wortelen, tomaatjes, radijsjes, paprika, granaatappelpitjes, stukjes sinaasappel, aardbeien, bessen, en stukjes pompoen. Je leest het al: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Vinaigrette + salad in a jar = 100% lunchgeluk

Het geheim van een heerlijke salad in a jar? Vinaigrette! Omdat de vinaigrette het eerste is wat je in het potje doet, is het de basis van je hele salade. Combineer de juiste ingrediënten met de juiste vinaigrette en je hebt nooit meer een saaie lunch!

Smaakt naar meer? Bekijk hier het overzicht van onze heerlijke vinaigrettes.

Related table talks