Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

De do's en don'ts voor een geslaagde marinade

Bbq marinade - Marinade bbq

Die hard vleesliefhebbers wisselen marinaderecepten uit zoals filatelisten postzegels met elkaar ruilen. Maar wist je ook dat je aan visgerechten én vegetarische gerechten iets extra kunt toevoegen met een lekkere marinade? Lees snel verder en ontdek onze tips voor geslaagde marinades!

De do’s en don’ts

De voornaamste tip die we je kunnen geven voor een goeie marinade? Die lees je hier:

  • Zorg voor voldoende zuren in de vorm van bijvoorbeeld citroensap of azijn.
  • Olie is onontbeerlijk in een marinade. Zonder olie hecht de marinade zich moeilijk vast aan je stukje vlees of vis.
  • Voeg steeds de nodige kruiden toe, maar overdrijf niet met zout
  • Marineer nooit in een metalen kom. Het metaal zal de smaak van je marinade namelijk helemaal verpesten.
  • Hou altijd goed in de gaten hoelang je iets marineert. De algemene regel is: hoe zachter de structuur van hetgeen je marineert, hoe minder lang je moet wachten. Vis moet dus minder lang marineren dan vlees.

 

zuiderse marinade - marinade du sud

Marinades voor vegetariërs? Absoluut!

De meeste vleesvervangers zoals seitan en tempeh kun je gewoon ongebakken marineren. Omdat ze de marinade iets minder snel opnemen, moet je ze wel zeker lang genoeg – lees: een nachtje – laten marineren.

Meer tafelpraat

Lees meer Tafelpraat

Wil je je marinade graag een persoonlijke toets geven? Laat je gaan! Misschien vind je hieronder...

Pannenkoeken zijn overal ter wereld razend populair. Er valt dus ook heel wat over te vertellen....

Dat groenten en fruit gezond zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er een aantal...