Lekkere marinade maken? Laat je inspireren!
Wil je je marinade graag een persoonlijke toets geven? Laat je gaan! Misschien vind je hieronder wel wat inspiratie bij de lekkerste marinades uit alle hoeken van de wereld. Maak je klaar voor een tripje rond de wereld.
Aan de bron van marinade
Voor we vertrekken eerst even een tussenstopje. Want waar komt marinade eigenlijk vandaan? Uit de zee! Niet letterlijk natuurlijk, maar het woord marinade is wel afkomstig van het Franse woord ‘maritime’. De eerste marinades waren namelijk pekels. Een soort marinades met een heel hoog zoutgehalte waarin vis werd bewaard. Later ging men experimenteren met die pekels om ook vlees te bewaren en zo ontstond marinade.
Verrassende marinades
Met marinades kun je eindeloos variëren en experimenteren. Elk land heeft dan ook zijn eigen gebruiken op vlak van marinades. Zo gebruiken ze in Frankrijk groenten met wijn, in Mexico maken ze hun marinade lekker pikant met hete pepers en in Georgië houden ze dan weer van honing-citroen en knoflook-granaatappelcombinaties. Voel je dus vrij om je helemaal te laten gaan als je een marinade maakt. Wie weet ontdek je zo verrassende combinaties en exotische ingrediënten. Het belangrijkste is gewoon dat je vlees, vis en groenten extra lekker smaken.