Zoek
Pannenkoeken - crêpes

3 interessante weetjes over pannenkoeken

Pannenkoeken - crêpes

Pannenkoeken zijn overal ter wereld razend populair. Er valt dus ook heel wat over te vertellen. Weet je bijvoorbeeld waar je de duurste pannenkoek ter wereld kunt eten of wat het wereldrecord pannenkoeken stapelen is? En waarom je eerste pannenkoek altijd mislukt?

Weetjes

1. Stapelen maar!

Spelen met je eten is natuurlijk nooit de bedoeling – en pannenkoeken zijn ook gewoon veel te lekker om mee te spelen – maar toch bestaat er een wereldrecord pannenkoeken stapelen. En dat staat op naam van het Britse Center Parcs Sherwood Forest. Op 8 februari 2016 bouwden ze daar een stapel pannenkoeken van maar liefst 101,8 centimeter hoog, die bestond uit 213 pannenkoeken. De moeite!

2. Poshy pannenkoek

Zin om eens lekker decadent te doen? Reserveer dan alvast een tafeltje bij Opus One, het restaurant van Matthew Downes in Manchester. Daar kun je namelijk de duurste pannenkoek ter wereld eten en die kost – hou je vast – 970 euro. Jep, begin maar al te sparen, want je leest het goed: négenhonderdzeventig! Wat er dan zo speciaal is aan die pannenkoek? Hij is belegd met kreeft, kaviaar, truffels, mosselen en langoustines. Geef ons toch maar een heerlijk gewone pannenkoek met choco!

Pannenkoeken crêpes - Vandemoortele
Pannenkoeken - crêpes

3. Daarom mislukt de eerste altijd

Joepie, pannenkoeken bakken! Snel wat deeg maken en voor je het weet ligt de eerste pannenkoek al in de pan. Helaas mislukt die eerste pannenkoek (bijna) altijd. Hoe komt dat toch? Heel eenvoudig: omdat je niet lang genoeg gewacht hebt! Bij je eerste pannenkoek is je pan meestal nog niet warm genoeg, waardoor het beslag aan de pan gaat kleven. Test voortaan dus telkens even met een paar druppeltjes water of je pan al heet genoeg is en je hebt nooit meer een mislukte pannenkoek. Nog een extra tip? Voeg een scheutje olie toe aan je beslag. Hierdoor wordt het deeg soepeler, waardoor het minder snel aan de pan blijft plakken!

Related table talks