Zoek
Stapel pannenkoeken - Pile de crêpes

Pannenkoeken bakken? Een eitje met dit recept!

Stapel pannenkoeken - Pile de crêpes

Of het nu pannekoeken of pannenkoeken is maakt ons niet zoveel uit. Zolang het maar smaakt. Over de hele wereld heb je pannenkoeken in verschillende varianten, van dun tot dik en van zoet tot hartig. In dit recept kiezen we voor de klassieke pannenkoek, die heerlijk smaakt met suiker, confituur of (zelfgemaakte) chocopasta. Mogen jij of je gasten geen zuivel eten? Vervang de melk dan door plantaardige ‘melk’ naar keuze.

Zoete Zondes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 8

4
el

Vandemoortele® Maïsolie

400
g

bloem

140
g

suiker (optioneel)

1
l

melk

4

eieren

Bereiding

  1. Meng de bloem, eieren, suiker, melk en de arachideolie. Roer goed met een klopper om klonters in je deeg te voorkomen. Je kunt het deeg ook altijd in de blender mengen.
  2. Doe wat maïsolie in een pan. Wacht tot de olie goed heet is en schep er een lepel deeg in. Begin onmiddellijk te draaien met de pan, zodat het deeg mooi verdeeld wordt.  
  3. Gebruik een spatel om de pannenkoek voor de eerste keer om te draaien. 
  4. Laat bakken aan de andere kant. 

Twist

Heb je nog een paar (over)rijpe bananen liggen? Vervang een deel van de melk in het recept dan door geprakte bananen en je hebt heerlijke banana pancakes!
Geplette banaan - Banane broyée

Ook lekker