Zoek
Chocoladekoekjes - Biscuits au chocolat

Knapperige chocoladekoekjes 

Chocoladekoekjes - Biscuits au chocolat

De lekkerste koekjes bak je zelf. Met dit kindvriendelijke recept tover je in geen tijd heerlijke chocoladekoekjes uit de oven. En je kinderen? Die mogen gerust meehelpen. De havermout geeft deze koekjes een onweerstaanbare crunch. We hebben je gewaarschuwd!

Zoete Zondes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

250
g

bloem

1
tl

bakpoeder

100
g

suiker

60
g

havermout

2

eitjes

100
g

chocoladedruppels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havermout goed onder elkaar.
  2. Voeg er de zonnebloemolie en de eitjes aan toe en meng verder tot je een egaal, vast koekjesdeeg krijgt. 
  3. Meng de chocoladedruppels onder het deeg. 
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.  
  5. Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier.  
  6. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat. 
  7. Druk de balletjes plat tot koekjes van ongeveer een centimeter dik.
  8. Bak de chocoladekoekjes 20 minuten.

Twist

Hou je van crunchy? Voeg dan extra stukjes noot aan het recept toe voor superknapperige koekjes!
Walnoot crunch -  Craquement de noix

Ook lekker