Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

American pancakes met bosbessen 

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware hap zijn. Echte American pancakes moet je immers luchtig maken. Ze worden vaak als ontbijt gegeten, zowel hartig met spek en eieren als zoet met esdoornstroop en fruit. Maar eigenlijk zijn ze heerlijk op werkelijk elk moment van de dag.

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Zonnebloemolie 
3
eieren
125 g
bloem
150 g
karnemelk
1 el
suiker
1 tl
bakpoeder
honing, fruit of slagroom om er bij te serveren  

Bereiding

  1. Scheid de eieren en klop de dooiers met de karnemelk, bloem en het bakpoeder tot een dik beslag.
  2. Klop daarna in een aparte kom met propere kloppers de eiwitten stijf met de suiker.
  3. Schep het schuim door het beslag. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en schep met een soeplepel hoopjes beslag in de pan. 
  4. Als er belletjes ontstaan aan de bovenzijde kun je de pancakes omdraaien. Bak beide kanten goudbruin. Serveer gestapeld met wat honing, fruit en/of slagroom.  

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Geen karnemelk in huis? Geen probleem! Je kunt de karnemelk ook vervangen door gewone melk.

melk

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Crumble van bosbessen 

Crumble of kruimeltaart heeft zijn naam niet gestolen! Dit (vermoedelijk Britse) gebak bestaat uit een soort van kruimeldeeg dat...

Miniatuurvoorbeeld

Brusselse Wafels 

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een...

stapel pannenkoeken

Pannenkoeken 

Of het nu pannekoeken of pannenkoeken is, kan ons niet schelen. Zolang het maar smaakt. Over de hele wereld heb je pannenkoeken...