Zoek
American pancakes met bosbessen - Pancakes à l'Américaine aux fruits des bois

American pancakes met bosbessen 

American pancakes met bosbessen - Pancakes à l'Américaine aux fruits des bois

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware hap zijn. Echte American pancakes moet je immers luchtig maken. Ze worden vaak als ontbijt gegeten, zowel hartig met spek en eieren als zoet met esdoornstroop en fruit. Maar eigenlijk zijn ze heerlijk op werkelijk elk moment van de dag.

Zoete Zondes
30 minuten

Ingredients

Number of persons 4

3
eieren
125
g
bloem
150
g
karnemelk
1
el
suiker
1
tl
bakpoeder
honing, fruit of slagroom om er bij te serveren  

Bereiding

  1. Scheid de eieren en klop de dooiers met de karnemelk, bloem en het bakpoeder tot een dik beslag.
  2. Klop daarna in een aparte kom met propere kloppers de eiwitten stijf met de suiker.
  3. Schep het schuim door het beslag. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en schep met een soeplepel hoopjes beslag in de pan. 
  4. Als er belletjes ontstaan aan de bovenzijde kun je de pancakes omdraaien. Bak beide kanten goudbruin. Serveer gestapeld met wat honing, fruit en/of slagroom.  

Twist

Geen karnemelk in huis? Geen probleem! Je kunt de karnemelk ook vervangen door gewone melk.
Karnemelk -  Babeurre

Ook lekker