Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Frietjes van vergeten groenten 

Ben je klaar voor een verrassende variant op je geliefde frietjes? Of ben je op zoek naar een koolhydraatarm gerechtje? Probeer dan eens dit recept voor groentefrietjes uit. In dit recept gaan we onder meer aan de slag met ‘vergeten groenten’: gele wortel en knolselder. Jawel, gele wortel. Wist je al dat er ook paarse en zelfs rode wortels bestaan? Klaargemaakt smaken ze allemaal even zacht als de oranje variant. Knolselder is dan weer een groente die je gegarandeerd een kruidige smaaksensatie bezorgt. Laat je dus niet misleiden door zijn ietwat vreemd uiterlijk!

Ingrediënten

Aantal personen 4

6 el
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
4
gele en oranje wortels 
1
knolselder 
kruidenzout 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. 
  1. Schil de wortels en knolselder en snijd in frietjes. 
  2. Verdeel de groenten over een bakplaat die je met bakpapier bekleed hebt. 
  3. Besprenkel met zonnebloemolie en bestrooi met zout. 
  4. Rooster de groenten in het midden van de oven gedurende 30 min, schep  ze elke 10 min om. 

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Breng je frietjes extra op smaak door ze rijkelijk te bestrooien met chilipoeder.

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Geroosterde aubergine 

Aubergine is een fantastisch veelzijdige groente. Of je ze nu wil bakken, grillen of verwerken in een ovenschotel, het kan...

Aardappeltjes in de oven 

Met aardappelen kun je de lekkerste gerechten bereiden: puree, frietjes, gekookte patatjes, … Deze knollen vormen al sinds de 16e...

Gebraiseerde seizoensgroenten

Braiseren of smoren is een techniek waarmee je onder meer groenten en vlees boterzacht klaarmaakt. Vooral voor vezelrijke...