Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Aardappeltjes in de oven 

Met aardappelen kun je de lekkerste gerechten bereiden: puree, frietjes, gekookte patatjes, … Deze knollen vormen al sinds de 16e eeuw een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen, maar vooral in de Belgische en Nederlandse keuken speelt de aardappel een hoofdrol. Niet verwonderlijk dat er zo’n 200-tal rassen bij ons en onze noorderburen gekweekt worden. Elk hebben ze hun specifieke eigenschappen, van vastkokend tot bloemig en van groot tot klein. In dit recept kun je met alle soorten aardappelen aan de slag. Het resultaat is gegarandeerd om van te smullen!

Ingrediënten

Aantal personen 4

4 el
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
1 kg
aardappelen (krielaardappelen, rode aardappelen, …) 
een handvol takjes rozemarijn 
2 teentjes
geperste look
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220°C. 
  1. Schrob de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schillen hoeft niet. 
  2. Vul de ovenschaal met aardappelpartjes, rozemarijn, geperste look, peper en zout en overgiet met zonnebloemolie. 
  3. Schep alles goed onder elkaar en bak 40 min. 

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Probeer dit recept ook eens uit met zoete aardappel voor een aangename afwisseling!

Ook lekker

Alle recepten

Limoenmayonaise 

Tijd om je aloude mayonaiserecept een frisse twist te geven? Met wat limoen – en koriander voor de liefhebbers! – tover je deze...

Ansjovismayonaise 

Op zoek naar mayonaise met wat meer pit? Dit recept met ansjovis en chilipeper is er een voor durvers! Al kun je natuurlijk...

Kruidenmayonaise

Niets is zo onweerstaanbaar als de heerlijke aroma’s van verse tuinkruiden, dus jouw groene kruidenmayonaise is dat ook. Deze...