Zoek
Aardappeltjes in de oven - Pommes de terre au four

Aardappeltjes in de oven 

Aardappeltjes in de oven - Pommes de terre au four

Met aardappelen kun je de lekkerste gerechten bereiden: puree, frietjes, gekookte patatjes, … Deze knollen vormen al sinds de 16e eeuw een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen, maar vooral in de Belgische en Nederlandse keuken speelt de aardappel een hoofdrol. Niet verwonderlijk dat er zo’n 200-tal rassen bij ons en onze noorderburen gekweekt worden. Elk hebben ze hun specifieke eigenschappen, van vastkokend tot bloemig en van groot tot klein. In dit recept kun je met alle soorten aardappelen aan de slag. Het resultaat is gegarandeerd om van te smullen!

Side Dishes
60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

4
el

Vandemoortele® Arachideolie

1
kg

aardappelen (krielaardappelen, rode aardappelen, …) 

een handvol takjes rozemarijn 

2
teentje

geperste look

peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220°C. 

  1. Schrob de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schillen hoeft niet. 
  2. Vul de ovenschaal met aardappelpartjes, rozemarijn, geperste look, peper en zout en overgiet met arachideolie. 
  3. Schep alles goed onder elkaar en bak 40 min. 

Twist

Probeer dit recept ook eens uit met zoete aardappel voor een aangename afwisseling!
Zoete aardappelen -  Patates douces

Ook lekker