Ingredients
Aantal personen 4
Vandemoortele® Koolzaadolie
eidooiers
azijn (of citroensap verdund met eenzelfde hoeveelheid theelepel water )
mosterd
peper en zout
handvol verse groene kruiden (bv: kervel, peterselie en bieslook)
Bereiding
Belangrijk: zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Doe de eidooiers en de mosterd in een middelgrote kom. Klop de ingrediënten los met je klopper.
- Roer de azijn (of het citroensap) druppelsgewijs onder het mengsel.
- Voeg de koolzaadolie in kleine scheutjes aan de mayonaise toe, terwijl je zachtjes blijft roeren. Zodra het mengsel dikker wordt, giet je de olie in een dun straaltje.
- Klop krachtig met de klopper, zodat de olie goed opgenomen wordt en snel bindt met de rest.
- Proef, en kruid naar smaak met peper en zout.
- Hak de kervel, peterselie en bieslook fijn.
- Meng de kruiden door de mayonaise. Klaar!