Zoek
Kruidenmayonaise - Mayonnaise aux herbes

Kruidenmayonaise met verse tuinkruiden

Kruidenmayonaise - Mayonnaise aux herbes

Niets is zo onweerstaanbaar als de heerlijke aroma’s van verse tuinkruiden, dus jouw groene kruidenmayonaise is dat ook. Deze blikvanger is verrassend lekker én klaar in een handomdraai. Bovendien is de kruidenmayonaise zo veelzijdig dat hij bij vrijwel alle gerechten past. Hak alvast je favoriete verse kruiden en eet smakelijk! 

Hippe Dips
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

300
ml

Vandemoortele® Koolzaadolie

2

eidooiers

1
el

azijn (of citroensap verdund met eenzelfde hoeveelheid theelepel water ) 

1
el

mosterd

peper en zout

handvol verse groene kruiden (bv: kervel, peterselie en bieslook) 

Bereiding

Belangrijk: zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 

  1. Doe de eidooiers en de mosterd in een middelgrote kom. Klop de ingrediënten los met je klopper.
  2. Roer de azijn (of het citroensap) druppelsgewijs onder het mengsel. 
  3. Voeg de koolzaadolie in kleine scheutjes aan de mayonaise toe, terwijl je zachtjes blijft roeren. Zodra het mengsel dikker wordt, giet je de olie in een dun straaltje.
  4. Klop krachtig met de klopper, zodat de olie goed opgenomen wordt en snel bindt met de rest. 
  5. Proef, en kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Hak de kervel, peterselie en bieslook fijn. 
  7. Meng de kruiden door de mayonaise. Klaar! 

Twist

Als je andere kruiden wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Combineer dit recept naar hartenlust met je favoriete tuinkruiden!
Dille - l'Aneth

Ook lekker