Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Heerlijke hummus 

Hummus - Houmous

Vegetariërs kennen deze puree van kikkererwten ongetwijfeld al, maar ook voor vleeseters is hummus een heerlijke spread op brood of dip bij het aperitief. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende mineralen. Lekker én gezond! Met dit recept is je hummus razendsnel klaar.

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 teentjes
knoflook, geperst 
450 g
kikkererwten. Laat uitlekken en bewaar het vocht.
1 el
sesamzaad 
zout en versgemalen peper 

Bereiding

  1. Doe de knoflook en de zonnebloemolie in een kleine sauspan. Bak de knoflook gedurende een drietal minuten gaar terwijl je roert.
  2. Pureer de kikkererwten in de blender of keukenmachine tot je een glad geheel verkrijgt. Wordt het mengsel niet glad genoeg? Doe er dan een theelepel van het kikkererwtenvocht bij.
  3. Voeg de gebakken knoflook, peper, zout en sesamzaad toe en roer nog eens goed om. 
  4. Plaats de hummus even in de koelkast voor het serveren. 
Vandemoortele zonnebloemolie - Vandemoortele huile de tournesol

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Het leuke aan hummus? Je kunt er eindeloos mee experimenteren! Meng er eens wat geroosterde paprika, pesto, olijven of verse kruiden onder voor een smaakvolle variatie.

Bieslook - Ciboulette

Ook lekker

Alle recepten
Ansjovismayonaise - Mayonnaise aux anchois

Ansjovismayonaise met een pittige toets

Op zoek naar mayonaise met wat meer pit? Dit recept met ansjovis en chilipeper is er een voor durvers! Al kun je natuurlijk...

Limoenmayonaise - Mayonnaise au citron vert

Heerlijk verfrissende limoenmayonaise 

Tijd om je aloude mayonaiserecept een frisse twist te geven? Met wat limoen – en koriander voor de liefhebbers! – tover je deze...

Tartaarsaus - Sauce tartare

De enige echte tartaarsaus 

Mayonaise is een veelzijdige basissaus waarmee je heel wat richtingen uit kunt. Tegenwoordig vind je dan ook tal van hippe twists...