Zoek
Hummus - Houmous

Heerlijke hummus 

Hummus - Houmous

Vegetariërs kennen deze puree van kikkererwten ongetwijfeld al, maar ook voor vleeseters is hummus een heerlijke spread op brood of dip bij het aperitief. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten, vezels en verschillende mineralen. Lekker én gezond! Met dit recept is je hummus razendsnel klaar.

Hippe Dips
15 minuten

Ingredients

Number of persons 4

2
el
Vandemoortele® Koolzaadolie
2
teentje
knoflook, geperst 
450
g
kikkererwten. Laat uitlekken en bewaar het vocht.
1
el
sesamzaad 
zout en versgemalen peper 

Bereiding

  1. Doe de knoflook en de koolzaadolie in een kleine sauspan. Bak de knoflook gedurende een drietal minuten gaar terwijl je roert.
  2. Pureer de kikkererwten in de blender of keukenmachine tot je een glad geheel verkrijgt. Wordt het mengsel niet glad genoeg? Doe er dan een theelepel van het kikkererwtenvocht bij.
  3. Voeg de gebakken knoflook, peper, zout en sesamzaad toe en roer nog eens goed om. 
  4. Plaats de hummus even in de koelkast voor het serveren. 

Twist

Het leuke aan hummus? Je kunt er eindeloos mee experimenteren! Meng er eens wat geroosterde paprika, pesto, olijven of verse kruiden onder voor een smaakvolle variatie.
Bieslook - Ciboulette

Ook lekker