Zoek

Frietjes van zoete aardappel

Zoete aardappelfrietjes - Frites de patates douces

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de slag. Deze knollen zijn eigenlijk geen échte aardappels, maar met hun ietwat zoetere smaak minstens even heerlijk. Bovendien zitten ze vol vitamines en mineralen. In dit recept bakken we de frietjes in de oven: supersimpel én gezond.

Ingrediënten

Aantal personen 4

4 el
Vandemoortele® Arachideolie
4
zoete aardappelen 
rozemarijn
tijm
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de zoete aardappelen grondig.
  3. Snijd de knollen in reepjes en laat een deel van de schil aan de aardappel.
  4. Verdeel de reepjes in een ovenvaste schaal, voeg 4 el arachideolie, fijngesneden rozemarijn en tijm toe. Meng de ingrediënten door elkaar zodat de olie en kruiden gelijkmatig over de aardappelreepjes verdeeld raken.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Bak de frietjes zo’n 25 à 30 minuten tot ze bruin en krokant worden. Schep ze halfweg eens om zodat ze allemaal even krokant worden.
Geniet! Heerlijk met een dipsaus of mayonaise.
Arachideolie

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Dol op zoete frietjes? Probeer dit recept dan ook eens met wortelen. Daarmee kun je evengoed heerlijke frietjes maken!

Wortelfrietjes - Frites de carottes

Ook lekker

Alle recepten
Tortillakrokantjes - Croustillants de tortilla

Tortillakrokantjes: genieten van de eerste tot de laatste krak

Heb je een verrukkelijke salsa of guacamole staan, maar ontbreek je nog iets om mee te dippen? Maak dan zélf tortillachips. Veel...

Chips van rode biet - Chips de betterave rouge

Chips van rode bieten: beter dan uit de supermarkt!

Rode bieten zitten tjokvol gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Een goede reden om ze wat vaker op het menu te zetten. Je...