Zoek
Zoete aardappelfrietjes - Frites de patates douces

Frietjes van zoete aardappel

Zoete aardappelfrietjes - Frites de patates douces

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de slag. Deze knollen zijn eigenlijk geen échte aardappels, maar met hun ietwat zoetere smaak minstens even heerlijk. Bovendien zitten ze vol vitamines en mineralen. In dit recept bakken we de frietjes in de oven: supersimpel én gezond.

Fijne Krokantjes
45 minuten

Ingredients

Number of persons 4

4
el
Vandemoortele® Arachideolie
4
zoete aardappelen 
rozemarijn
tijm
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de zoete aardappelen grondig.
  3. Snijd de knollen in reepjes en laat een deel van de schil aan de aardappel.
  4. Verdeel de reepjes in een ovenvaste schaal, voeg 4 el arachideolie, fijngesneden rozemarijn en tijm toe. Meng de ingrediënten door elkaar zodat de olie en kruiden gelijkmatig over de aardappelreepjes verdeeld raken.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Bak de frietjes zo’n 25 à 30 minuten tot ze bruin en krokant worden. Schep ze halfweg eens om zodat ze allemaal even krokant worden.
Geniet! Heerlijk met een dipsaus of mayonaise.

Twist

Dol op zoete frietjes? Probeer dit recept dan ook eens met wortelen. Daarmee kun je evengoed heerlijke frietjes maken!
Wortelfrietjes - Frites de carottes

Ook lekker