Zoek

Toscane op je bord: tomaat-mozzarella zoals het hoort

Tomaat-mozzarella smaakt altijd! De combinatie van frisse tomaten en romige mozzarella – afgewerkt met de juiste olie – doet je dromen van het zonnige Toscane. Daar wordt dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht met veel liefde bereid én gegeten. Echte Italianen zien tomaat-mozzarella vooral als voorgerecht. Maar wat houdt je tegen om deze klassieker als hoofdmaaltijd op de tafel te toveren?

Frisse Slaatjes
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

24
mozzarellabolletje
4
trostomaat

Mix van rode en gele kerstomaatjes

Basilicumblaadjes

Pijnboompitten

Zwarte peper

Zeezout

Bereiding

  1. Snij de kerstomaten in 2.
  2. Snij de trostomaten in schijven.
  3. Schik de tomaten op een bord of een schaaltje.
  4. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en verspreid ze over de tomaten.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
  6. Werk het gerecht af met de basilicumblaadjes.
  7. Breng de tomaat-mozzarella op smaak met de oliemengeling voor koude bereidingen
  8. Kruid af met zwarte peper en zeezout.

Twist

Eet je de tomaat-mozzarella als hoofdgerecht? Voeg nog wat avocado toe voor een verzadigd gevoel.

Ook lekker