Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Toscane op je bord: tomaat-mozzarella zoals het hoort

Tomaat-mozzarella smaakt altijd! De combinatie van frisse tomaten en romige mozzarella – afgewerkt met de juiste olie – doet je dromen van het zonnige Toscane. Daar wordt dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht met veel liefde bereid én gegeten. Echte Italianen zien tomaat-mozzarella vooral als voorgerecht. Maar wat houdt je tegen om deze klassieker als hoofdmaaltijd op de tafel te toveren?

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® oliemengeling voor koude bereidingen
24 mozzarellabolletjes
4 trostomaten
Mix van rode en gele kerstomaatjes
Basilicumblaadjes
Pijnboompitten
Zwarte peper
Zeezout

Bereiding

  1. Snij de kerstomaten in 2.
  2. Snij de trostomaten in schijven.
  3. Schik de tomaten op een bord of een schaaltje.
  4. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en verspreid ze over de tomaten.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
  6. Werk het gerecht af met de basilicumblaadjes.
  7. Breng de tomaat-mozzarella op smaak met de oliemengeling voor koude bereidingen
  8. Kruid af met zwarte peper en zeezout.
Vandemoortele Blend 5 olieën - Vandemoortele Melange 5 huiles

Oliemengeling voor koude bereidingen

Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor koude bereidingen van...

Meer info

Twist

Eet je de tomaat-mozzarella als hoofdgerecht? Voeg nog wat avocado toe voor een verzadigd gevoel.

Ook lekker

Alle recepten
courgetti

Heerlijk gezond: courgetti met kip en dip van avocado

Een lekkere spaghetti smaakt áltijd, maar soms heb je het liever wat gezonder. En dan is courgetti ideaal. Aangevuld met krokant...

Fris en eenvoudig: tomatensalade met gedroogde citroen en salie

In Italië weten ze het wel: een sappige tomatensalade smaakt áltijd. Heb je dus zin in iets verfrissend of wil je de zon op je...

Slaatje tomaat crevette - Salade de tomates crevettes

Slaatje tomaat-garnaal 

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise...